Nikola Jurčević: Ne smijemo biti impresionirani ambijentom

Subota, 21. travnja 2018. 15:08 Napisao/la  SC

Bodovnu razliku želimo u najmanju ruku zadržati, a ako bude moguće, treba je povećati nakon derbija, kaže trener Dinama

Nikola Jurčević
Nikola Jurčević


Dinamo u nedjelju na Poljudu brani neosvojenu titulu prvaka, tako glasi radni naslov gostovanja modrih u Splitu gdje ih čeka rasprodani stadion.

-  Najvažnije nam je da smo zaboravili Osijek, u Split idemo s puno vjere i optimizma u svoje mogućnosti. Za to nam pravo daje i stanje na prvenstvenoj ljestvici gdje još uvijek imamo pet bodova prednosti u odnosu na Hajduk. Mi tu bodovnu razliku želimo u najmanju ruku zadržati, a ako bude moguće, treba je povećati nakon derbija, kaže trener Nikola Jurčević koji je jasno poručio kako će njegova momčadi igrati:

- Nećemo igrati na nulu, to bi bilo sasvim negativno, mi ćemo tražiti našu igru i pobjedu. No kažem, minimalni cilj nam je ostao na pet bodova prednosti. Svjesni smo kako smo iz jedne komforne situacije istopili veliku prednost, ali šest kola prije kraja prvenstva i dalje imamo dobru startnu poziciju. I s te strane smo optimisti, pa očekujemo naslov prvaka i ove godine. Jasno da će Hajduk igrati pred punim stadionom, uz svoje navijače i u tako vrućem ambijentu tražiti pritisak, ali nama je najbitnije da budemo mirni, igramo svoju igru i kontroliramo posjed lopte. Trebamo biti hrabri, nikako impresionirani cjelokupnim ambijentom. To je utakmica koja nas treba sve veseliti, bit će pun Poljud, a igračima to mora biti samo dodatni motiv, naglašava Jurčević.

Hajduk će vjerojatno igrati s tri napadača:

- Pretpostavljam da će igrati tako. Znam njihov način i sistem igre koji prakticiraju u posljednje vrijeme, imaju veliku širinu na nekim pozicijama, ali opet ponavljama veliki sam optimist uoči Poljuda, završio je Jurčević.

Dani Olmo neće igrati, svi ostali standardni prvotimci su spremni za utakmicu.