Nenad Bjelica: Dinamo u posljednjih deset godina nije imao teži put do Lige prvaka

Utorak, 07. kolovoza 2018. 19:18 Napisao/la  SC
Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

 Dinamo je ostvario značajnu pobjedu u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka, hrvatski prvak vraća se iz Astane s prednošću od dva (2:0) pogotka:

- Nisam najavljivao pobjedu, samo sam u najavi utakmice rekao da želimo pobijediti. I da će ova momčad protiv svakoga gdje god i protiv koga god igrali, ići na pobjedu. Želim da moja momčad ima taj pobjednički mentalitet bez obzira na ime suparnika. Igrali smo protiv odlične momčadi koja je imala veliku podršku navijača. Nije nam bilo jednostavno, zbog tog terena, malo nam je potrajala ta prilagodba na travnjak. Teško smo se na njega adaptirali u prvom dijelu, nismo se nekako odmah snašli, ali smo zabili taj gol koji nam je dao mirnoću. Drugi dio smo kontrolirali, imali još tri-četiri prilike, ali zabili samo jednom. Zadovoljan sam rezultatom, kao i načinom na koji smo odigrali drugo poluvrijeme. Dobro smo i kompaktno stajali, odlično reagirali na sve ubačaje s bočnih pozicija. Znali smo da Astana ima dva bočna igrača s vrhunskim centaršutevima, a i naši su bekovi odradili pravi posao u čuvanju Tomasova i Henriquea koji su odlični igrači. U sredini smo bili čvrsti, napadali njihove vezne igrače, a iz te disciplinirane igre izlazili u kontranapade od kojih su dva rezultirala našim golovima. Pred nama je još 90 minuta, moramo se dobro pripremiti za tu utakmicu, puno raditi i u uzvratu kako bismo prošli u daljnju fazu natjecanja. kazao je trener Nenad Bjelica.

Naglasio je Bjelica sljedeće:

- Mislim da Dinamo u posljednjih 10 godina nikada nije imao teži put do Lige prvaka, igrali smo protiv dobro posloženih močmčadi, na stadionima s vrućnom atmosferom. Mi smo nova momčad, imamo 13 novih igrača, ali unatoč tome uspješno koračamo Europom. Mišljenja sam kako Dinamo prošlih godina već od 2. pretkola Lige prvaka nije dobivao tako zahtjevne suparnike, smatra Bjelica.

U play-offu Dinamo igra protiv švicarskog prvaka Young Boysa. Jasno, ako prođe Astanu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.