Marko Rog: Jel' moglo bolje? Je, da mi je Soudani dodao na kraju...

Srijeda, 10. kolovoza 2016. 22:08 Napisao/la  SC

Možda mi zamjere uprava, navijači, ali mi nemamo kvalitetu Dinama, kaže Pušnik


Marko Rog dokazao je utakmici protiv Hajduka zašto Napoli nudi 13 mil. eura za veznjaka Dinama, koji je postigao dva pogotka, vukao kontre i izgledao neuhvatljivo...

- Jel' moglo bolje? Je, samo da mi je Soudani ono dodao na kraju. Šalim se, naravno. Čestitam svima, suigračima, stručnom stožeru i navijačima. Opet smo pokazali da smo najbolja momčad Hrvatske. Ušli smo malo opreznije i zatvorenije u ovu utakmicu, no kad smo zabili prvi gol sve je bilo lakše. Zasluženo smo pobijedili. Hajduk je dobra momčad, imali su svojih prilika i pokazali su hrabrost. Naravno da sam sretan zbog svoja dva pogotka i sad trebamo nastaviti u istom ritmu, prvo protiv Intera, a onda i protiv Salzburga, kaže Marko Rog.

- Naša ideja je bila da uđemo u dvoboj sa čvrstom ekipom, imali smo peh da smo prije utakmice ostali i bez Antolića. Morali smo zaigrati opreznije, s Benkovićem i Jonasom smo dobili stabilnost u veznoj liniji. Čekali smo svoje prigode, tražili put do završnice, to je urodilo plodom u finišu prvog dijela. U nastavku smo bili puno bolji, atraktivniji i efikasniji, čestitam svojim igračima, ovo je bio pravi Dinamo, rekao je trener Zlatko Kranjčar i prokomentirao igru najboljega igrača utakmice:

- Marko Rog je igrač koji odlično ulazi u završnicu iz drugog plana, tu je on najjači. I to je perdstavljalo probleme Hajduku. Presretan sam zbog njegova dva gola, no vesele me i Fernandes koji je konačno golovima otvorio sezonu. Odličan je bio Ćorić, pa Soudani, ma svi su odigrali jako dobro. Baš kako smo se i dogovorili, kaže Kranjčar.

- Čestitke Dinamu, zasluženo je pobijedio. Znali smo da su puno kvalitetniji, ali smo gubili duele, pogotovo u drugom poluvremenu, puštali smo ih pred gol. Znali smo da su najopasniji iz polukontre. Utakmicu je preokrenuo gol u zadnjoj minuti poluvremena, dizao sam igrače u poluvremenu, nije išlo. Imamo još puno za raditi i osnažiti sastav da možemo biti konkurentni Dinamu. Soudani, Fernandes, Rog i Ćorić su A klasa. Mi imamo samo dva igrača koji se mogu nositi s njima, ali samo ako odigraju utakmicu na vrhuncu, što danas nisu. Neki su podlegli atmosferi, euforiji... Soudani i Fernandes lakoćom rješavaju jedan na jedan. To su igrači od milijun eura, ali mi takvih nemamo, rekao je trener Hajduka Marijan Pušnik i dodao najvažnije:

- Cijelo vrijeme smirujem euforiju, treba stati realno na zemlju, znati gdje je Hajduk. Ali, to nije alibi da ne igramo bolje i ne borimo se jače. Možda mi zamjere uprava, navijači, ali mi nemamo kvalitetu Dinama, ludost je uspoređivati se s njima. Mi moramo dovesti tri-četiri igrača da se možemo boriti s Osijekom, Rijekom, Lokomotivom, pa korak po korak vratiti se na najviša mjesta. Tu smo gdje smo, iako bi mnogi htjeli da smo puno bolji, da prođemo Osijek, Rijeku ili da napravimo čudo protiv Makabija. Ja preuzimam krivicu i nemam alibija, zaključio je Pušnik.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.