Mario Cvitanović, trener Dinama: Svi imate pravo na svoje razmišljanje, vjerujem da stižu bolji dani

Subota, 05. kolovoza 2017. 14:18 Napisao/la  SC


Dinamo ne igra dobro na početku sezone, novi trener Mario Cvitanović nije uspio ostvariti veći pomak u odnosu na prethodnika. U nedelju u Maksimir stiže Hajduk, koji na početku ove sezone djeluje vrlo dobro:

- Volio bih da nakon utakmice budemo sretni i zadovoljni. Mi, igrači i navijači, svi skupa. Gledao sam Hajduk uživo protiv Lokomotive, gledao ih u još nekim utakmicama. Djeluju mi dobro, homogeno i organizirano, kao momčadi imaju jasnu viziju i stil igre. Respektiramo Hajduk, ali ih se ne bojimo. Imamo svoj stav, gajim da možemo dobiti utakmicu. Straha nema, već samo vjera u naše mogućnosti. Tako razmišljam, sve radim u smjeru da dođemo do toga. Nigdje ne kalkuliram, ovaj Dinamo će svugdje igrati bez kalkulacija. A taktika će uvijek biti sastavni dio igre. Najvažnije je da mi budemo pravi, prikažemo igru koja će zadovoljiti navijače. I moramo pokazati emociju; za ovakve utakmice se igra i živi. Zdravstveno stanje? Od Oddsa ne vidim nikakve nove probleme bez obzira što smo tako igrali, pa i par dana ranije trenirali na umjetnoj travi. Nitko se ne žali na neke probleme, to je dobro, a možda se niti neće žaliti jer dolazi derbi, haha. Svima je važan ovaj derbi, kaže Cvitanović.

Dinamo je od svih hrvatskih momčadi igrao naslablije u europskim utakmicama:

- Svi imate pravo na svoje razmišljanje, tako i ja. Tek kad budem gotovo sa završnim proizvodom, onda ću reći da je to tako. Mislim da smo u određenim segmentima utakmice u Norveškoj momčadski bili bolji nego prije. Otegotna okolnost nam je što mi nemamo vremena za treniranje, već samo za razgovore i analize, pa na tome puno radimo. Optimist sam, želim da igrači usvajaju naše ideje, vjerujem da stižu bolji dani, zaključuje Cvitanović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.