Mario Cvitanović, trener Dinama: Sa savjetnikom Zdravkom Mamićem pričao sam o budućnosti

Subota, 26. kolovoza 2017. 16:25 Napisao/la  SC

Složili smo se s tim da treba gledati prema naprijed, prenosi Cvitanović zaključak sastanka s Mamićem

Mario Cvitanović
Mario Cvitanović

Nogometaši Dinama u nedjelju (19) igraju protiv Lokomotive, utakmica protiv prve i druge momčadi modrih igra se u Kranjčevićevoj. Lokomotiva nikada u HNL-u nije osvojila ni bod protiv Dinama, pa trener Mario Cvitanović može biti realtivno miran nakon velikog neuspjeha u play-offu Europske lige.

Za sada je Cvitanović ostao na klupi Dinama, savjetnik Dinama Zdravko Mamić očito treba vremena za donošenje odluke.

- Sa savjetnikom sam pričao o budućnosti, složili smo se s tim da treba gledati prema naprijed, kazao je Cvitanović, koji kaže da ga medijske spekulacije o smjeni ne zanimaju previše:

- Moram biti iskren, pa vam se ovo vjerojatno neće svidjeti. Ali, nisam imao vremena i samo sam prelistao medije. Laptop sam palio samo zbog analize i gledanja utakmice. Možda to sada ispada kao nepoštovanje prema vašem radu, ali nisam se imao vremena baviti time. Niti ću se baviti. Moram to naglasiti, radim svoj posao, trebamo napraviti analizu i to je već učinjeno. Analizirali smo Skënderbeu kao svaku drugu utakmicu, ali kroz četiri stavke koje su meni najbitnije. To su stav, znanje, ponašanje i rezultat. Bit ću skroz iskren, svi ovi segmenti utječu na uspjeh ili na neuspjeh. A mi nakon 11 godina nismo u Europi, a to je - neuspjeh. Možete biti uvjereni da radim sve da ove četiri stavke budu kakve bi trebale biti. I možete biti uvjereni ako te stavke ne budu ispunjene, ili ja budem osjećao da to nije ispunjeno kako svi želimo, neće biti potrebe za naklapanjima o trenerima, ja želim pošten i iskren odnos. Čast i ponos ispred svega, tvrdi Cvitanović.

Za sada nitko nije kažnjen zbog ispadanja iz Europske lige:

- Gledam samo prema naprijed, ali će klub vjerojatno razmisliti o tome. Mi smo analizirali smo sve unutar svlačionice, ali o pojedincima prema van ne razgovaramo. Sve treba ostati u svlačionici, a teren na kraju daje jasne poruke. Apsolutno samo teren. Imali smo sastanak, osjetio sam ih, dosta je igrače to pogodilo. Pa koga neće pogoditi? Rezultat je bio 0:0, mi nismo u Europi. Nismo poraženi, ali nismo niti pobijedili. A ja sam čovjek koji voli pobjeđivati. Mi sada moramo više nego inače zasukati rukave, raditi i žrtvovati se, odricati da bismo bili bolji. Nema puno filozofije. Ako budemo takvi, može doći rezultat, smatra Cvitanović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.