Liga prvaka: Dinamo trenutno nema kvalitetu ni da bi suvereno vladao u domaćem prvenstvu

Srijeda, 19. listopada 2016. 09:47 Napisao/la  Igor Vranić

Petev u nositelje igre promovirao  mlade igrače (Sosa, Pavičić, Knežević, Fiolić...), koji ne mogu ravnopravno igrati na razini Lige prvaka


Nogometaši Dinama poraženi su u trećoj utakmici Lige prvaka, Sevilla je u Maksimiru pobijedila rezultatom 1:0. Iako rezultat izgleda bolje nego igra Dinama, trener Ivajlo Petev bio je zadovoljan nakon utakmice tijekom koje njegova momčad nije uputila ni jedan izravni udarac u okvir vratiju:

- Igrači su dali maksimum, ispunili 90 posto taktički, što sam tražio. Ideja je bila da usporimo igru Seville, da ne dajemo prostor... Primili smo gol zbog pogreške. Ja sam i prije utakmice rekao da ćemo imati šansi, imali smo, šteta da nismo dali gol. Jesmo li igrali predeafenzivno? Možda smo ih malo previše respektirali, ali ako se otvorite protiv Seville, oni vas odmah kazne, kaže Petev, koji je utakmicu igrao s mladićima bez iskustva

Pivarića i Machada nije bilo ni na klupi:

- Pivarić ima više utakmica nego treninga, osjećao je neku bol. Isto je s Machadom. Dao sam šansu Pavičiću i Kneževiću, i to je moja odluka... Sosa je odigrao dobru utakmicu, a ima samo 18 godina, kaže Petev.

Momčad Dinama branila se kako umije i zna, što u ovom trenutku nije dostojno natjecateljske razine puno niže od Lige prvaka. Sevilla je propustila ranije riješiti utakmicu, Nasri i Vetto promašili su zicere, pa se u gostujuću momčad pred kraj utakmice očigledno uvukla nervoza zbog straha od neforsirane pogreške.

Budući da Dinamo nije igrao tako dobro da je mogao isforsirati ijednu pogrešku gostujuće obrane, dojam da je momčad hrvatskog prvaka u napadu mogla nešto više učiniti može samo zavarati.

Isto kao što  "pacerski" primljeni pogodak jasno ukazuje da Dinamova obrana na čelu s Livakovićem ne igra dovoljno dobro da bi mogla izdržati pritisak protiv puno slabijih protivnika od Seville.

Ukratko, Petev je u nositelje igre promovirao  mlade igrače (Sosa, Pavičić, Knežević, Fiolić...), koji nemaju kvalitetu ni da bi Dinamo suvereno vladao u domaćem prvenstvu, a kamo li da bi mogao ravnopravno igrati na razini Lige prvaka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.