Liga prvaka: Dinamo pod ovakvim vodstvom Ivajla Peteva velika je riječka šansa u HNL-u

Četvrtak, 03. studenog 2016. 09:18 Napisao  I. V.

Bugarski trener ništa pozitivno nije napravio otkada je preuzeo momčadi, Dinamo evidentno igra najslabiji nogomet u zadnjih desetak sezona

Dinamo je poražen (0:4) u Sevilli načinom koji ukazuje da Ivajlo Petev ništa konkretno nije uradio da bi podignuo razinu igre hrvatskog prvaka. Bez obzira što je drugo poluvrijeme Dinamo igrao s desetoricom igrača, tolika koncentracija nemoći u modrim dresovima odavno nije viđena.

Dinamo u Ligi prvaka fizički djeluje kao da igra ligu veterana, čast iznimkama poput Fernandesa. Igrači koji su prošle sezone u skupini Lige prvaka pobijedili Arsenal (2:1), ove sezone igraju doslovno sramotno budući da prezentiraju hrvatski nogomet.

- Držali smo konce igre dok smo bili kompletni, no poslije isključenja Stojanovića nismo imali šanse. Nismo smjeli dobiti takav crveni karton na centru, nije to bila niti opasna situacija po naša vrata. Oni imaju takvu kvalitetu da ih mi teško pratimo i kada smo kompletni, Sevilla kažnjava baš svaku manju pogrešku. U prvoj utakmici u Zagrebu isto smo bili dobri u prvih pola sata, a tako smo krenuli i danas. Pokušali smo nešto na kontre, ali ovakvi detalji na ovom nogometnom nivou odlučuju. To je dobra lekcija za naše mlade igrače. Nismo mi tu došli što prije završiti pohod kroz Ligu prvaka, nego nešto naučiti i izvući najbolje što možemo. Neka mladi skupe iskustvo, ta razlika između velikih i malih momčadi nije toliko velika, samo je treba naučiti,  rekao je Gordon Schildenfeld, stoper Dinama koji očigledno više ne može pratiti ritam utakmica Lige prvaka.

- Nema se tu kaj puno filozofirat, pobijedila je bolja ekipa. Najbitnije da smo dali sve od sebe, svi se možemo pogledati u ogledalo. Dobro smo otvorili utakmicu, parirali smo Sevilli dok smo bili kompletni. Čini mi se da je sudac bio dosta lak na kartonima, pa kad smo ostali s igračem manje nismo im mogli ništa. Trener nam je na poluvremenu rekao da smo u prvih 45 minuta bili dobri, ali da se sada trebamo braniti s deset igrača. Sevilla kažnjava svaku malu pogrešku, no mi iz ovih dvoboja moramo izvlačiti pouku. Miješaju mi se mišljenja, teško je nekom priznati da je baš toliko bolji. Pogotovo kad znamo kako smo izgledali prošle sezone. Kada vidim kako smo izgledali protiv Arsenala i Olympiacosa, onda mi je teško priznati da je Sevilla toliko bolja. Ako mislimo nešto napraviti u budućnosti onda moramo nešto naučiti iz ovih utakmica, pa i držati visoki ritam kroz cijelu utakmicu, rekao je Josip Pivarić, koji igra daleko ispod razine hrvatskog reprezentativca.

- Početak je bio sličan kao u Zagrebu, znali smo kako će igrati Sevilla. Napravili smo veliku grešku kod prvog gola, ali mi smo još prezeleni za ovakve momčadi. Ostali smo s deset igrača, imali smo tu i dobre kontranapade. Mogli smo zabiti gol, ali poslije drugog gola je utakmica bila gotova. Kasnije smo primilo još dva gola, u nekim smo situacijama pak ispadali prenaivno. Ali, to je realnost i to moramo prihvatiti. Mi smo imali dobrih šansi dok smo bili kompletni. Neke dobre situacije 'dva na dva' ili 'tri na tri', no tu smo onda tražili širinu, a ne dubinu. Svaka čast svim igračima, oni su se borili i željeli, ali treba nam više iskustva. I samopouzdanja. Sevilla je za nas prejaka, ovo je realnost. Mi ćemo još dvije utakmice odraditi maksimalno, ali sada se okrećemo prvenstvu. Moramo odmoriti neke igrače, pa razmišljati o bodovima u Prvoj HNL, kazao je trener Ivajlo Petev.

Bugarski stručnjak ima veći problem od utakmica u Ligi prvaka budući da razinu igre Dinama nije podignuo niti u HNL-u. Dinamo evidentno igra najslabiji nogomet u zadnjih desetak sezona.

Dinamo pod ovakvim vodstvom Ivajla Peteva velika je riječka šansa u HNL-u.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.