Igor Kodžoman ne smije biti predsjednik Dinama, Index.hr objavio dokumente

Srijeda, 20. veljače 2019. 20:55 Napisao/la  SC
Igor Kodžoman
Igor Kodžoman

 

Index.hr objavio je dokumente temeljem kojih Igor Kodžoman ne bi smio obnašati dužnost predsjednika Uprave Dinama.

Index je objavio rješenje Sektora za sportsku inspekciju pri Gradskom kontrolnom uredu Grada Zagreba iz kojih se razvidno da se Kodžomanu zabranjuje zastupanje i članstvo u upravljačkim tijelima kluba.

Predsjednik Uprave Dinama kažnjen je na Prekršajnom sudu u Zagrebu jer je zakasnio s objavom financijskih izvješća kluba na službenim stranicama Dinama.

Sud je kaznio Dinamo i predsjednika Uprave novčanom kaznom jer su prekršili odredbe Zakona o sportu, a Kodžoman zbog takvo prekršaja ne smije više obnašati dužnost predsjednika Uprave Dinama.

Prema slovu zakona, osoba koja je u posljednje tri godine pravomoćno kažnjena za prekršaj u sportu ne smije obavljati stručne poslove u sportu, sudjelovati u radu skupštine ili tijela upravljanja sportske udruge ili trgovačkog društva niti može biti ovlaštena za zastupanje te pravne osobe.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.