BALLKANI PA HAJDUK Dinamo u zadnjim dvjema utakmicama spašava sezone u Europi i HNL-u, Sergej Jakirović ističe da je nemoguće igrati na remi

Četvrtak, 14. prosinca 2023. 10:24 Napisao/la  SC

Sergej Jakirović jedan je od najneuspješnijih trenera Dinama zadnjih petnaestak godina

Dinamo u zadnjim dvjema utakmicama spašava sezone u Europi i HNL-u, Sergej Jakirović ističe da je nemoguće igrati na remi

Dinamo u četvrtak (21) u Maksimiru igra protiv Ballkanija, sve osim poraza značilo bi da će Dinamo još jedno proljeće dočekati u Europi:

- Nemamo što kalkulirati niti čekati, nema nikakvog smisla. Igramo doma, pred našom publikom, želimo dobro odigrati, što prije postići pogodak kako bismo utakmicu odveli na naš mlin i kontrolirali stvari. Zato kažem da moramo biti taktički odgovorni i disciplinirani da ne dozvolimo puno prostora jer to ova momčad može kazniti što je, uostalom, i pokazala. Naravno da ih nismo bili podcijenili. Nama je tada nedostajalo puno igrača, a u ovoj će utakmici, primjerice, biti šest novih u odnosu na prvih 11 iz tog dvoboja zato što su se dečki vratili u trenažni proces. Ballkaniju smo tada čestitali, a sad imamo priliku za revanš, rekao je Sergej Jakirović.

Sergej Jakirović jedan je od najneuspješnijih trenera zadnjih petnaestak godina, Jakirović još uvijek uživa podršku čelnika kluba u nadi da će nakon zimske stanke nešto uspjeti promijeniti, prvo u prijelaznom roku, a onda u sadržaju i kvaliteti igre.

Zbog toga je važno da prezimi u Europi:

– Očekuje nas jako važna utakmica, ključna za naš prvi cilj, a to je prezimiti u Europi. Htjeli smo pobjedom u Astani u prošlom kolu doći u situaciju da ovisimo sami o sebi. U tome smo i uspjeli. Očekujem da budemo maksimalno ozbiljni, taktički odgovorni, disciplinirani. Znam da nam odgovara i neodlučeno, ali nemoguće je igrati na remi. Želimo pobjedu, tako ćemo se postaviti od prve minute i nadamo se da ćemo uspjeti u našem cilju, naglasio je trener Jakirović.

Dinamo je u porazu od Ballkanija sigurno odigrao najslabiju europsku utakmicu zadnjih desetak godina.

– Analizirali smo ih, izdvojili smo i nekoliko sekvenci s te zadnje utakmice. Ballkani je gotovo cijelu polusezonu bio u uzlaznoj putanji, igra dobro, rijetko gubi u prvenstvu jer su najkvalitetniji. U ovoj zadnjoj utakmici u kojoj su izgubili imali su dosta pogrešaka u primopredaji jer je teren bio loš. Oni su naviknuli igrati od noge do noge i nisu mijenjali način igre. Najviše smo analizirali našu međusobnu utakmicu. Momčad im je zajedno dvije godine, imaju automatizme, jako dobro napadaju prostor pogotovo ako nije kvalitetan pritisak na loptu. Moramo tu biti ozbiljni i oprezni, poručio je Jakirović.

Stjecajem okolnosti, Dinamo u zadnjim dvjema utakmicama ove godine spašava sezone u Europi i HNL-u.

U četvrtak igra protiv Ballkanija, u nedjelju igra protiv Hajduka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.