Dinamo priprema temeljite kadrovske promjene, Eduardovi medijski spinovi

Petak, 09. prosinca 2016. 11:40 Napisao  I. V.

Ima dovoljno razloga da ponovo zaživi velika ljubav između Eduarda i Zdravka Mamić, koji su se rastali u sudnici


Dva kola prije kraja prvoga dijela sezone u HNL-u, Dinamo se prvi put nakon jedanaest sezona nalazi u nezavidnoj poziciji.

Rijeka ima šest bodova prednosti, koja bi u preostala dva kola (Split, Istra 1961) trebala bez posebnih poteškoća održati.

Dinamo igra trening utakmicu protiv druge momčadi (Lokomotiva) prije zadnje utakmice protiv Hajduka na Poljudu.

Bez obzira na situaciju u Hajduku, ni jedna momčad Dinama   nikada se na Poljudu nije osjećala ugodno. Vrlo se lako može dogoditi da Rijeka na zimovanje ode s većom razlikom od šest bodova.

Tijekom zimske stanke počinje tržišna utakmica koja će umnogome odrediti odnos snaga u nastavku sezone.

Rijeka je u drugom dijelu polusezone pala zbog očiglednih kadrovskih problema s kojima se tijekom zimskog prijelaznog roka treba baviti struka. Na Rujevici se za zimski prijelazni rok pripremaju bez puno pompe u skladu s financijskim mogućnostima.

U Dinamu je situacija nešto drugačija budući da se tjednima najavljuju velike promjene u momčadi.

Od neslužbenog popisa igrača koji odlaze (Soudani, Schildenfeld, Pivarić, Machado, Jonas...) puno je zanimljiviji popis igrača koje Dinamo želi dovesti kao pojačanja.

Za sada je vrlo izvjesno da će se u Dinamo vratiti Sammir, Brazilac s hrvatskom putovnicom trebao bi doći pod povoljnim financijskim uvjetima kao posuđeni igrač kineskog Jiangsu Saintyja.

Vijest da je drugi Brazilac s hrvatskom putovnicom odbio ponudu Dinama treba shvatiti uvjetno. Eduardo navodno ne želi igrati za samo 750.000 eura godišnje, koliko napadaču Šahtara nudi Dinamo.

Medijski spinovi mjesec dana prije početka zimskog prijelaznog roka najavljuju da su pregovori između Eduarda i Dinama tek počeli.

 Ima dovoljno razloga da ponovo zaživi velika ljubav između Eduarda i Zdravka Mamić, koji su se rastali u sudnici. Eduardo ulazi u igračke godine, kada mu liga poput HNL-a može produljiti karijeru.

Dolazak slovenskog reprezentativca Benjamina Verbiča (22) iz Kopenhagena doima se kao realna opcija s obzirom na relativno pristupačnu cijenu (1,5 - 2,5 mil. eura), a na dugačkom popisu eventualnih pojačanja puno je igrača koji nemaju zvučna (prez)imena.

Ukratko, Dinamo se priprema za temeljite kadrovske promjene, koje bi analogno tome trebale promijeniti način igre u HNL-u. Utakmice Lige prvaka najbolje su pokazale koliko Dinamo ove sezone igra (pre)sporo.

Rijeka nema potrebe dovoditi igrače koji će bitno utjecati na promjenu načina igre, ali roster mora proširiti igračima zbog kojih momčad neće padati kao u zadnjim kolima.   

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.