UEFA PREKINULA MONITORING

Dinamo prikazao višak prihoda od 16 mil. eura

Srijeda, 19. travnja 2017. 21:17 Napisao/la  SC

Rijeka se bori za titulu prvaka protiv kluba koji je zaradio 61 mil., a potrošio čak 44 mil. eura

Dinamo je na službenoj stranici objavio da je  izašao iz režima nagodbe i pojačanog nadzora u kojem je bio posljednjih godinu dana.

 UEFA je obavijestila klub iz Maksimira kako su zadovoljeni apsolutno svi kriteriji te kako se u promatranom razdoblju ustanovilo kako GNK Dinamo zarađuje više nego što troši, a to je osnovni preduvjet za dobivanje financijske licence.

U brojkama, Rijeka se bori za titulu prvaka protiv kluba koji je u 2016. godini zaradio 61.181.000 eura, a potrošio čak 44.203.000 eura ili otprilike pet puta više od nego što iznosi riječki budžet.

-  U 2016. godini ostvaren je višak prihoda nad rashodima prema UEFA-inim tablicama na iznos od 16.978.000 eura. GNK Dinamo se sada stavlja u normalan režim za apliciranje za Europsku licencu za sezonu 2017/18., izjavio je Matej Škegro, financijski direktor GNK Dinamo dodavši kako je bitno naglasiti da su s posljednjim danom 2016. godine podmirene sve obaveze prema igračima, trenerima, radnoj zajednici i ostalim klubovima.

- Napominjem da je GNK Dinamo u sustavu poreza na dobit, sustavu fiskalizacije te sustavu PDV-a. U prošloj godini smo na ime svih poreza platili 34.212.537,84 kuna u državni proračun te nam je drago ustvrditi da ćemo dobivanjem ove licence i dalje imati mogućnost ostvarivati prihode iz Europe te na taj način doprinositi lokalnoj zajednici i uveseljavati naše navijače, zaključio je  Škegro.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.