Arijan Ademi: Kazna mi je smanjena na dvije godine, ali ne osjećam se kao pobjednik

Ponedjeljak, 03. travnja 2017. 13:37 Napisao/la  SC

Borba s birokracijom teško je zamisliva. Dva laboratorija su dala svoje mišljenje, vještačenje je pokazao i treći laboratorij, ali opet smo dugo čekali odluku, kaže direktor Tomislav Svetina

Arijan Ademi vraća se na terene u listopadu, veznjaku Dinama smanjena je suspenzija na dvije godine.

Ademi se povodo odlukke CAS-a obratio novinarima u hotelu Hilton, jer u prostorijama Dinama službeno ne smije ulaziti...
 
- Zahvaljujem svima koji su vjerovali u moju nevinost, znam što sam prošao u 18 mjeseci, najteži period u životu. Kad sam dobio poziv da sam pao na dopingu, bio sam šokiran! Odmah sam tražio B analizu, uslijedila je teška kalvarija koja je dugo trajala. Dobio sam četiri godine, nisam znao kako ću bez nogometa, to je moj život. Ali i to je palo u drugi plan, samo sam htio dokazati nevinost. Sve je išlo tim putem, nisam znao od čega, kako je to ušlo u moje tijelo. Analizirali su tablete, pokazalo se da je suplement bio kontaminiran. Kada je sve završilo, kada mi je kazna smanjena na dvije godine, i dalje se ne osjećam kao pobjednik. Mislim da je kazna trebala biti ukinuta. U obrazloženju CAS-a postoji jedna rečenica koja me čini sretnim i koja mi vraća nadu, borio sam se zbog toga da napišu da Ademi nije varalica, Ademi je nevin! Zbog toga sam sretan, iako mi ove dvije godine nitko ne može vratiti. Vratit ću se bolji i jači, psihički ću biti strašno jak, ovo što sam prošao me ojačalo, uvjeravam da ću biti bolji nego što sam bio, izgovorio je Ademi u suzama.

- Bio sam siguran kao i svi da se na oduku CAS-a neće dugo čekati i da će biti drugačija. Ovo je kompromisno rješenje Uefe, oni nisu pokazali senzibilitet prema Ademiju. Znamo kako prolaze u gorim slučajevima igrači iz većih klubova. Ovdje je dokazano da Ademi nije varao! Raste nam raspoloženje. Još ne može trenirati s nama niti bio dio prve momčadi, ali znamo njegov karakter. Cijelo smo vrijeme uz njega, podržavamo ga moralno, nismo raskidali ugovor, jer istina mora doći na vidjelo. Borba s birokracijom teško je zamisliva. Dva laboratorija su dala svoje mišljenje, vještačenje je pokazao i treći laboratorij, ali opet smo dugo čekali odluku. Siguran sam da mu je karijera spašena, on će se 7. kolovoza vratiti prvoj momčadi, a 7. listopada zaigrati s nama, rekao je direktor Tomislav Svetina.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.