Ruska košarkaška reprezentacija izbačena iz članstva u FIBA-i i sa EP-a ovog ljeta

Srijeda, 29. srpnja 2015. 16:55 Napisao/la  SC

Ruski mediji navode kako je FIBA izbacila Rusiju zbog miješanja politike u rad Saveza, konkretno, glavni krimen je bilo petljanje Suda u Moskvi u predsjedničke izbore u Ruskom košarkaškom savezu 2013.

Reprezentacija Rusije izbačena je s predstojećeg Europskog košarkaškog prvenstva, koje će početi početkom rujna, kao i sa svih međunarodnih natjecanja pod okriljem FIBA-e.

Tu vijest je potvrdio i predsjednik Ruskog košarkaškog saveza Sergej Černov za najprestižniji ruski sportski portal 'Sport Express.

- FIBA je poslala pismo adresirano na naš Savez u kojem su nas obavijestili da smo izbrisani s liste članica krovne košarkaške organizacije. Ova vijest znači da košarci u Rusiji prijeti katastrofa i moramo dobro razmislit kako riješiti problem. Pod znakom pitanja je i sudjelovanje na Igrama u Riju 2016, rekao je Černov.

Ruski mediji navode kako je FIBA izbacila Rusiju zbog miješanja politike u rad Saveza, konkretno, glavni krimen je bilo petljanje Suda u Moskvi u predsjedničke izbore u Ruskom košarkaškom savezu 2013.

- Ako smo pametni, trebamo sjesti s čelnim ljudima FIBA-e i reći ''prijatelji, pokušajmo ovo riješiti na civiliziran način.'' Ova situacija nije nikome u interesu. Samo će patiti košarka. Nadam se da će razum prevladati i da će Rusija moći igrati na EURO-u', rekao je Černov.

FIBA je suspendirala Ruski košarkaški savez, no konačna odluka o sudbini ruske košarke bit će poznata 10. kolovoza kad će FIBA donijeti konačnu odluku.

Rusija je prvotno bila smještena u A grupu zajedno s reprezentacijama Francuske, Bosne i Hercegovine, Finske, Poljske i Izraela.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.