Velimir Perasović: Vama novinarima glave su možda već u Francuskoj, moja ondje sigurno još nije!

Utorak, 08. rujna 2015. 23:22 Napisao/la  SC

Bilo je puno igrača danas koji su odigrali dobru utakmicu, naša dva centra su ponovno bila obrambeno na nivou i to nam treba, kaže izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije

Nakon pobjede protiv Makedonije u trećem kolu skupine C Eurobasketa u Zagrebu izbornik hrvatske reprezentacije Velimir Perasović mogao je biti zadovoljan viđenim od strane njegovih igrača, posebno se to odnosilo na drugo poluvrijeme u kojem je tijek utakmice u potpunosti bio preokrenut na hrvatsku stranu. Ipak, na poluvremenu je trebao malo oštriji stav spramn nekih igračkih odluka, pa je prvo pitanje upućeno izborniku bilo - je li u svlačionici vikao na igrače?

- Nema potrebe da se derem u svlačionici, ja tako govorim normalno. Igrali smo u prvom poluvremenu dosta u grču. Ne mislim pritome da smo odigrali loše u obrani, ali je sve djelovalo nekontinuirano. Nikako se nismo mogli odvojiti, to nas je dovodilo u nervozu iz koje smo imali puno nerezonskih šuteva. Sve je rezultiralo vodstvom Makedonije na poluvremenu, rekao je Perasović.

Ipak, nakon ponovnog izlaska na teren slika hrvatske reprezentacije u očima gledatelja i navijača postupno se mijenjala. Kada su podigli razinu igre u obrani i kada su počeli dolaziti do laganih poena uz doprinos vanjskog šuta pobjeda protiv Makedonaca nije dolazila u pitanje.

- U drugom poluvremenu smo od početka krenuli agresivno, imali veću koncentraciju, krenuli su nas kontranapadi i šut te se kasnije sve prelomilo u našu korist. Bilo je puno igrača danas koji su odigrali dobru utakmicu, naša dva centra su ponovno bila obrambeno na nivou i to nam treba. Ne možemo očekivati da ćemo u svakoj utakmici dati preko osamdeset poena, nego treba raditi, orati za pobjedu, kaže Perasović.

Srijeda donosi ogled protiv Nizozemske, reprezentacije koja može biti vrlo neugodena ako je se ne shvati ozbiljno.

- Nizozemci su danas protiv Slovenije dokazali da su ozbiljna momčad, oni su uostalom Crnu Goru izbacili iz kvalifikacija za ovo natjecanje. Slovenci su imali petnaest razlike i na kraju umalo izgubili, imaju oni i pobjedu protiv Gruzije što isto tako može biti bitno. Igramo protiv atipične momčadi, trebat će puno raditi jer ako odigraš loše onda ćeš izgubiti, rekao je Perasović.

Na novinarsko pitanje o tome jesu li uoči zadnje dvije, nominalno najlakše utakmice u skupini (Nizozemska i Gruzija) glave igrača i stručnog stožera već u Francuskoj na završnom turniru izbornik je odgovorio vrlo kratko:

- Vama novinarima možda jesu, meni sigurno nije!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.