Josip Sesar objavio popis igrača koji dolaze u Opatiju na pripreme

Četvrtak, 29. lipnja 2023. 17:29 Napisao/la  SC
Josip Sesar
Josip Sesar

HKS je objavio sljedeću vijest:

Veliko radno ljeto hrvatske košarkaške reprezentacije je pred vratima. Posljednji set pretkvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvo 2025 na rasporedu je već za mjesec dana, a u predstojećem ciklusu reprezentacija će odigrati četiri utakmice, počevši s dva domaćinstva u Opatiji.

U srijedu, 19. srpnja Hrvatska će ugostiti Irsku, a u subotu, 22. srpnja na redu je Luksemburg.

Tjedan dana kasnije, 29. srpnja, slijedi utakmica u Dublinu, a 2. kolovoza u Luksemburgu.

U drugom dijelu ljeta Hrvatska će od 12. do 20. kolovoza na Olimpijskom pretkvalifikacijskom turniru u Istanbulu tražiti prolazak u olimpijske kvalifikacije.

Reprezentacija se pod vodstvom novoimenovanog izbornika Josipa Sesara okuplja za 5. srpnja, a izbornik je danas otkrio popis reprezentativaca koje će pozvati na pripreme u Opatiju.

- Ovaj se popis igrača odnosi samo na prvi dio ljetnog ciklusa, odnosno na pretkvalifikacije za Europsko prvenstvo. Radi se o igračima koji su u ovom trenutku spremni i s izraženom željom za nastupom u reprezentaciji. Naravno, kontaktirao sam i Dominika Mavru koji je rekao da u ovom trenutku nije sposoban odgovoriti na izazove reprezentacije jer treba odraditi rehabilitaciju koljena, a za ostatak ljeta ćemo još vidjeti. Razgovarao sam i s Lukom Božićem, on je također rekao da zbog svojih koljena trenutačno ne može participirati u radnom ljetu. Nažalost, zbog ozljede zadobivene u posljednjoj utakmici finala doigravanja španjolskog prvenstva Mario Hezonja će izostati s početka okupljanja te propustiti prvi dio priprema. Anti Žižiću bih i ovom prigodom čestitao na prinovi u obitelji, a zbog čega je i zatražio da ga se ovo ljeto oslobodi reprezentativnih obaveza. Naši NBA igrači moraju slijediti NBA pravila te očekujemo očitovanje lige o broju dana u kojima ćemo moći računati na njih. Tu su još i Karlo Matković i Luka Šamanić koji igraju ljetnu NBA ligu i iz tog razloga ne mogu biti od početka s nama te ćemo vidjeti kad i hoće li se uopće moći priključiti.

Kako će teći prvi dio ljetnih priprema?

- Krećemo 5. srpnja u Opatiji i tamo ćemo odraditi cijeli pripremni period do prve dvije službene utakmice s Irskom i Luksemburgom. Nakon toga odlazimo u Zagreb gdje ćemo trenirati tri dana, do odlaska na gostovanje u Irsku i potom izravno za Luksemburg, nakon čega završavamo s prvim dijelom ljeta.

U tom razdoblju Hrvatska će odigrati tri prijateljske utakmica.

U nedjelju 9. srpnja Sesarovi izabrani će se u Opatiji susresti sa Slovačkom. Ova će utakmica biti zatvorena za javnost.

Tri dana kasnije, u srijedu 12. srpnja, Hrvatskoj će u Kranjskoj Gori protivnik biti Kina.

Priliku za vidjeti reprezentativce na djelu gledatelji će imati u subotu 15. srpnja kada će se Hrvatska u Opatiji još jednom ogledati s kineskom reprezentacijom, u čijoj će pratnji biti i predsjednik nacionalnog košarkaškog saveza ove zemlje Yao Ming.

POPIS REPREZENTATIVACA HRVATSKE ZA PRETKVALIFIKACIJE ZA EUROPSKO PRVENSTVO – SRPANJ 2023.
KAPUSTA BORNA
GNJIDIĆ LOVRO
FILIPOVIĆ GORAN
KALAJŽIĆ MATE
PERKOVIĆ TONI
BADŽIM ROKO
KRAJNOVIĆ LUKA
DREŽNJAK MATEO
MAZALIN LOVRO
SERDARUŠIĆ RENATO
PRKAČIN ROKO
DREŽNJAK DARIO
MENALO LEO
BRANKOVIĆ DANKO
VRANKOVIĆ ANTONIO
LJUBIČIĆ KREŠIMIR

PRETKVALIFIKACIJSKE UTAKMICE ZA EUROPSKO PRVENSTVO 2025:
19.7.2023. u 20:00 Hrvatska – Irska (Opatija)
22.7.2023. u 20:00 Hrvatska – Austrija (Opatija)
29.7.2023 u 15:30 Irska – Hrvatska (Dublin)
2.8.2023. u 20:15 Luksemburg – Hrvatska (Luksemburg)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.