U Zagrebu predstavljena Memorijalna utakmica u čast Draženu Petroviću

Petak, 29. ožujka 2024. 13:28 Napisao/la  SC
Aleksandar Petrović
Aleksandar Petrović

U sustavu Eventim.hr od petka su u prodaju ulaznice za "Memorijalnu utakmicu u sjećanje na Dražena Petrovića", kojom će se obilježiti 60. rođendan nikad prežaljene hrvatske košarkaške legende.

Pokrovitelj manifestacije je Vlada RH, a već sada je jasno da će spektakularnoj utakmici  u Areni Zagreb kao gosti prisustvovat brojni košarkaši, od današnjih NBA zvijezda kojima je Dražen bio uzor, pa sve do njegovih suigrača iz Barcelone 92′ te igrača iz Dream Teama.

“Što se tiče same utakmice, s jedne strane najjača reprezentacija Hrvatske koja će biti u elitnom sastavu, protiv reprezentacije Europe koja će biti najjača moguća selekcija igrača koji trenutno igraju u Europi. Između Dražena i ove utakmice je nit vodilja Barcelona 92’. Draženovih 11 suigrača bit će naši najvažniji VIP gosti na toj utakmici. Isto tako, pozivnice idu prema američkom Dream teamu koji je bio protivnik Hrvatske u Barceloni 1992. Kao završnica i košarkaško nasljeđe svega onoga što je Dražen napravio, a što danas uživaju mlađe generacije, pozivnice idu i za 16 regionalnih NBA igrača. 13 aktualnih, uljučujući Jokića i Dončića te tri koja su igrali do prije 5-6 godina,” izjavio je Draženov brat Aleksandar Petrović.

Zanimljivo, ovo će biti prva košarkaška utakmica u Hrvatskoj, koja će se igrati na LED podlozi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.