Ricky Rubio preskače Svjetsko prvenstvo u košarci zbog brige za mentalno zdravlje

Subota, 05. kolovoza 2023. 15:24 Napisao/la  SC
Ricky Rubio
Ricky Rubio

Najkorisniji igrač (MVP) posljednjeg Svjetskog prvenstva za košarkaše, španjolski razigravač Ricky Rubio (32), neće nastupiti na ovogodišnjem SP-u koje će se održati od 25. kolovoza do 10. rujna u Japanu, Filipinima i Indoneziji, a kao razlog je naveo “brigu za vlastito mentalno zdravlje”.

- Odlučio sam prekinuti svoje profesionalne aktivnosti kako bih se pobrinuo za svoje mentalno zdravlje. Molio bih vas da poštujete moju privatnost kako bih se mogao nositi s trenutačnom situacijom. Kada bude vrijeme za to, objavit ću više informacija, izjavio je Rubio putem službene internetske stranice Španjolskog košarkaškog saveza.

Rubio je krajem 2021. godine zadobio tešku ozljedu križnih ligamenata lijevog koljena od koje se oporavljao više od godinu dana te se na parkete u NBA ligi vratio tek početkom ove godine.

Prije godinu dana Rubio je potpisao trogodišnji ugovor s Cleveland Cavaliersima.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.