Premijer liga: Adria Oil Škrljevo novu sezonu otvorilo pobjedom

Subota, 18. rujna 2021. 21:47 Napisao/la  SC

Prvo ime kod gostiju bili su novaci u momčadi,  Amerikanac Taylor Adway ubacio je 28 poena uz osam skokova, Paolo Marinelli je dodao 16 poena i pet asistencija

Košarkaši Adria Oil Škrljeva
Košarkaši Adria Oil Škrljeva Foto: Screnshoot

HT Premijer liga košarkaša, 1. kolo

FURNIR – ADRIA OIL ŠKRLJEVO 83:91 (21:23, 17:26, 22:16, 23:26)

Sportska dvorana Dubrava. Gledatelja 50.

Suci: Gracin, Katić, Mikulić

FURNIR: Vidović 6, Krajina 13 (3-6), Marić 19 (6-7), Nazhor 2, Karahodžić 9, Hardnett 11 (1-1), Kumanović, Križan, Mandalinić 17 (0-1), Bjelanović, Rađa 6, Kos.

ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Stojanović 8 (0-2), Adway 28 (6-10), Jelenković 12 (6-6), Barnjak 7 (1-2), Rajčić 2, Horman 5, Kostić, Marinelli 16 (2-3), Bešić 5, Ćošić, Vrgoč 8.

Košarkaši Adria Oil Škrljeva pobjedom su otvorili novu premijerligašku sezonu, momčad trenera Damira Rajkovića slavila je na gostovanju kod Furnira u utakmici koju su kontrolirali od početka do kraja.

No, iako je pobjeda, reklo bi se, rutinski ostvarena, nikako Škrljevčani do nje nisu došli jednostavno, naprosto su u završnici kvalitetom morali opravdati visoka očekivanja.

U posljednjih deset minuta utakmice momčad trenera Damira Rajkovića ušla je s pet poena prednosti (65:60), kako se je u nekim djelovima utakmica rasplitala činilo se da bi u posljednji deset minuta mogli ući s 25 poena prednosti.

No, u završnici treće dionice prosuli su prednost, umjesto da prelome utakmicu onda kada ih je šut najbolje služio i kada se domaćini baš nisu znali najbolje prilagoditi njihovoj agresivnoj igri, dopustili su si da domaćini uhvate priključak i izvjesnu utakmicu učine – neizvjesnom.

Naoko, stvari su se dodatno zakomplicirale nakon što je Barnjak u samo dvadesetak sekundi dvama prekršajima došao do četvrte osobne pogreške, ali to ipak na kraju nije bilo tako.

Prvo je jednu kvalitetnu rolu odigrao Paolo Marinelli (polaganje i ukradena lopta pa kontra za 60:69), a onda je s pet vezanih poena Tonija jelenkovića i ubačajem Adwaya prednosti iznova skočila na 14 poena (76:62) i nikakve dvojbe više nije bilo.

Prvo ime kod gostiju bio je Amerikanac Taylor Adway s 28 poena i osam skokova, Paolo Marinelli je dodao 16 poena i pet asistencija, dvoznamenkasti učinak imao je i Toni Jelenković (12 poena, 6 asista), Josip Barnjak podredio se ekipi, kapetan momčadi ubacio je sedam poena, ali uz šest skokova i osam asistencija.

Škrljevčani su pogodili 10 trica iz 23 pokušaja, ako ih šut s perimetra tako bude služio čitavu sezonu ovo neće biti jedina gostujuća pobjeda.

Imali su i 22  asistencije (Barnjak 8, Jelenković 6, Marinelli 5), što dovoljno govori kakvoj igri teže, ali i 17 pogrešaka, što su domaćini u jednom dijelu utakmice jako dobro iskoristili.

Škrljevčani su igrali brzo, agresivno, onako kako je to trener Damir Rajković i najavio, na trenutke i iznimno atraktivno i ako tako nastave poneki gledatelj više mogao bi doći u dvoranu na Mavrince.

No, daleko od toga da je otvaranje bilo idealno, domaćini su u jednom periodu imali osjetnu skakačku prednost, protiv momčadi kvalitetnijih od Furnira to bi itekako mogao biti nedostatak.