ALL STAR

Riječka publika nije znala honorirati trud

Subota, 21. veljače 2015. 19:23 Napisao  Patrik Mršnik

Sižu nam same pohvale sa svih strana, kaže predsjednik Kvarnera Duško Miočić

Nakon odigranog All-star susreta svi su sudionici, bilo da se radi o onima na terenu ili na klupi bili suglasni da se u Rijeci dogodila prava košarkaška fešta. Momčad Sjevera koja je na kraju svladala Jug sa 136:122 predvodio je trener Cedevite i bivši hrvatski izbornik Jasmin Repeša koji je osim neslužbenog dijela susreta prokomentirao i neke svoje odluke

- Dao sam priliku zapravo cijeloj juniorskoj momčadi naše reprezentacije na početku ogleda, htio sam vidjeti u kakvom će se svijetlu predstaviti pred riječkom publikom. Zadovoljan sam što se sve ovo ovdje odvilo na lijep način, posebno me raduju nastupi naših paraolimpijaca kojih bi se svi zajedno trebali sjetiti u puno više prilika, ne samo kada je posrijedi All-star susret, kaže Repeša.

Ante Nazor vodio je momčad Juga. Trener Zadra nakon povratka iz Vukovara s finala Kupa Krešimira Ćosića je, poput njegovog subotnjeg pomoćnika Marijana Mancea osjetio zdravstvene probleme koji u hladnim mjesecima muče veći broj ljudi. Naime, i Nazor i Mance su pod povišenon temperaturom vodili momčad Juga, koja se na koncu našla poražena na Zametu.

- Ostali smo poraženi, danas je na Zametu slavila bolja momčad i na tome im čestitam. Bila je ovo revija u kojoj je najvažnije da je pobijedila košarka. Važnije od rezultata je da se danas ovdje okupio veliki broj mladih ljudi, ovakve prigode i jesu napravljene za njih, da se promovira košarka kao sport, rekao je Nazor.

Zadovoljstvo nije skrivao ni Duško Miočić, čelni čovjek Kvarnera 2010. On je, kao domaćin, izrazito sretan zbog All-stara.

- Zadovoljstvo je veliko, mislim da smo danas napravili dobar posao. Dvorana je bila pristojno popunjena, stižu nam same pohvale sa svih strana. Teško je biti više ponosan nego što sam ja u ovom trenutku. Mislim da smo ostvarili naše ciljeve, kazao je Miočić.

Dva su trofeja ostala u Rijeci. Uz najboljeg zakucavača Dinu Cinca ovdje je ostao i onaj za najboljeg šutera. Iako je na privremenom radu u zagrebačkoj Cedeviti, Pilepiću je ovaj trofej stigao u njegovu gradu. U najavama All-stara bek Cedevite naglasio je da bi volio pobjediti u tricama, to mu se ove subote i ostvarilo.

- Cilj je ispunjen. Drago mi je zbog moje pobjede, ali i zbog cjelokupne fešte u Rijeci. Zapravo, stvari su se odvile iznad mojih očekivanja, Kvarner 2010 je uspio napraviti dobar posao danas, rekao je Pilepić.

Rijeka je kao domaćin položila ispit. Teško se može reći da je dojam bio više od prosječnog, da su publika, ali i akteri na terenu mogli uživati. Nešto što na svom All-staru ponudi Sjeverna Amerika potpuno je drukčije od hrvatskih prilika. Država može u prvom redu biti zahvalna što u svojim granicama ima talentirane košarkaše, koji prikazuju umnogome različite stilove igre, čak i za ovakve, revijalne prigode.

Međutim, u polupraznoj dvoranu na Zametu jedva se mogao čuti sporadičan pljesak. Da nije bilo slovenske skupine Dunk Kings i njihovih atraktivnih zakucavanja uz pomoć trampolina u tri navrata, kao i plesne skupine Cedevitašice, cjelokupan bi događaj mogao bez oklijevanja biti ocjenjen kao netraktivan. Iako su iz Kvarnera 2010 radili velik posao u organizaciji, riječka publika to nije znala honorirati.

Fotogalerija Lario Tus

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.