NBA: Cleveland pobijedio u drugoj utakmici, Curry tragičar utakmice

Ponedjeljak, 08. lipnja 2015. 09:57 Napisao/la  SC

Druga utakmice finalen serije: Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 95:93

Nakon što se u prvoj utakmici finala NBA lige ozlijedio Kyrie Irving, malo je tko davao veće šanse Cavsima za pobjedu u drugoj utakmici. No, Cleveland je pobijedio 95:93 i momčad se u Ohio vraća s omjerom 1-1. Sada znaju da bez Lovea i Irvinga mogu nadvladati Golden State u ovom finalu. A za sve to zaslužan je LeBron James.

Najbolji košarkaš na svijetu u obje je utakmice finala promašio šut za pobjedu iako je odigrao izvanredne utakmice. Nakon 44 poena u prvom ogledu, ubacio je 39 poena u drugom meču čemu je dodao 16 skokova i 11 asista. Loš šut iz igre (11/35) LeBron je kompenzirao liderskim sposobnostima i igrom na mišiće.

Na kraju je pobjedu Cavsa u produžetku (drugi u seriji) s dva pogođena slobodna bacanja osigurao Matthew Dellavedova koji je skokom u napadu uhvatio promašenu tricu Jonesa, zaradio faul i odlazak na liniju.

Pitanje je da li bi se Cavsi naši u ovoj situaciji da nije bilo katastrofalne večeri Stepha Curryja, koji je pogodio tek 5 od 23 upućena šuta od čega je čak 13 puta promašio s linije za tricu. Makar je čak i s takvim postotkom ubacio 19 poena te dodao 6 skokova i 5 asista, MVP-a sezone slobodno možemo proglasiti tragičarem utakmice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.