Košarkaški klub Split u blokadi, ukupni dug iznosi 24 milijuna kuna

Petak, 25. svibnja 2012. 15:12 Napisao/la  I. J.

Od ukupnog duga, 17 milijuna ćemo riješiti preoblikovanjem kluba, 2 milijuna je kredit kod Credo banke koja je u stečaju. Realan dug iznosi 5,3 milijuna kuna, priča sportski direktor "žutih" Nikola Vujčić

Poslije više nego uspješne rezultatske sezone malo je tko vjerovao da će se KK Split plasirati u polufinale doigravanja za prvaka. Splićani su u polufinalu ispali od Cedevite iako su bili na korak do plasmana u finale. Na Gripama su otkrili financijsko stanje u kojem se klub nalazi.

- KK Split je u blokadi, dug kluba iznosi 24 milijuna. U prvi trenutak to se čini nerješiv problem, no nije baš tako. Od ukupnog duga, 17 milijuna ćemo riješiti putem preoblikovanja kluba, 2 milijuna iznosi kredit kojeg imamo kod Credo banke koja je u stečaju. Realan dug iznosi 5,3 milijuna kuna. Najveći problem je što do 1. srpnja trebamo potvrditi da li ćemo igrati u ABA ligi, no do tog datuma trebamo riješiti pitanje igračkog kadra. Igračima klub duguje i ako im do 10. srpnja ne podmirimo cjelokupno dugovanje svi su slobodni otići. Šteta bi bilo prodati Sobina, Babića, Katića iako bi njihovom prodajom klub uprihodio određena sredstva. Razgovaram sa igračima i molim ih da ostanu. Ne želimo igrati u ABA ligu samo kao promatrači, objasnio je sportski direktor kluba Nikola Vujčić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.