Igor Kokoškov odlazi, tvorac slovenskog zlata neće više biti izbornik reprezentacije

Utorak, 19. rujna 2017. 18:15 Napisao/la  SC
Igor Kokoškov
Igor Kokoškov


Igor Kokoškov više neće biit izbornik europskih prvaka, tvorac slovenskog zlata najavio je odlazak:
 
- Nemoguće je, a znate i zašto. Novi kalendar FIBA-e utječe na igrače, ali i na trenere. Ovo što sam radio u Sloveniji nisam smatrao poslom, već je to za mene bilo zadovoljstvo. Bila mi je čast što sam trenirao ove momke i što sam bio dio ove prekrasne priče, rekao je Kokoškov koji neće moći obavljati funkciju izbornika jer će u vrijeme dok se budu igrale kvalifikacije biti u SAD.
 
- U studenom će igrati neki drugi igrači, a onda u veljači ponovno dolaze novi problemi. Nadam se da će se FIBA i Euroliga uspjeti dogovoriti i donijeti neko rješenje, da barem igrači koji igraju u Euroligi mogu igrati za reprezentacije. To je puno veći problem za KS Slovenije od toga hoću li ja biti izbornik. Pričali smo o tome još prije Eurobasketa, ali rješenja i dalje nema na vidiku. NBA igrači sigurno neće doći, oni svoj kalendar sigurno neće mijenjati zbog europskih kvalifikacija, a jedina nada je dogovor između FIBA-e i Eurolige, zaključio je Kokoškov i otišao u povijest.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.