Cedevita doživjela uvjerljiv poraz u Podgorici, Budućnost u finalu ABA lige

Nedjelja, 01. travnja 2018. 22:20 Napisao/la  SC
Roko Ukić
Roko Ukić Foto: www.cedevita.hr

Košarkaši Cedevite doživjeli su poraz u Podgorici u odlučujućoj utakmici polufinala ABA lige, Budućnost je uvjerljivo pobijedila (72:57) i ostvarila plasman u finale.

Cedevita je dobro počela, vodila (22:11) protiv nervoznog domaćina i - stala.

Bolje rečeno, Budućnost je počela dizati ritam i do odmora stignula zaostatak.

U drugom dijelu Cedevita je na početku nekako održavala korak, da bi se domaća momčad u završnici potpuno oslobodila pritiska i uvjerljivo pobijedila.

- Čestitam kolegi Džikiću i Budućnosti na prolazu i pobjedi. Jednostavno su bili danas i općenito u seriji bolji. Iskoristili su prednost domaćeg terena. Mi smo isto odigrali dobru utakmicu i čestitam svojim momcima. Imali smo priliku prelomiti je. Imali smo neke otvorene šuteve na osam razlike, ali nismo ih realizirali. Onda smo počeli igrati malo na silu. Ja sam momcima govorio da moramo biti strpljivi, da moramo naći bolji pas jer u reketu se neće sankcionirati kontakt ako nema baš nekog oštrog faula. Tu smo izgubili ritam i malo smo počeli igrati na silu. Iz toga su oni otišli u kontranapad, uhvatili su ritam i napravili tie-break iz kojeg više nismo našli izlaza. Pokušavali smo sve. Nažalost, ništa nije urodilo, tako da još jednom čestitam Budućnosti. Želim im sve najbolje i život ide dalje, kaže Jure Zdovc, trener Cedevite.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.