Uspješno implementiran prvi modul projekta PASSPORT

Subota, 23. veljače 2019. 17:26 Napisao/la  SC
Uspješno implementiran prvi modul projekta PASSPORT

 

Dvadeset lokalnih studenata sportaša u Ajdovščini, 21. i 22. veljače, prisustvoalo je interaktivnim predavanjima prvog modula projekta PASSPORT (Project for Academy of Sport Support).

Studente je na početku predavanja uz predstavnike koordinatora, Zajednicu sportskih udruga Grada Rijeke „Riječki sportski savez“ i domaćina, Športna zveza Ajdovščina pozdravio i gradonačelnik Ajdovščine Tadej Beočanin.

Na Erasmus+ Sport projektu koji potiče dualnu karijeru sportaša i čija je ukupna vrijednost 358 495 eura, kao partneri sudjeluju i Poslovna akademija PAR te sveučilište FH Joanneum iz Austrije te Bugarska sportska razvojna organizacija, sportska organizacija Mine Vaganti NGO te već spomenuta Športna zveza Ajdovščina.

Istovremeno, bila je to prilika za članove projektnog tima da analiziraju dosadašnje učinke projekta te isplaniraju buduće akcije s obzirom da je projekt započeo 01. 01. 2018. i traje do 30. 06. 2020. godine.

Treneri predavači Poslovne akademije PAR i sveučilišta u Grazu razvili su šest modula a svaki pojedini modul bit će prezentiran lokalnim sportašima studentima.

Sljedeći modul, Financijski management u sportu bit će prezentiran sportašima u talijanskom Sassariju, a studenti sportaši sa riječkog područja imati će priliku poslušati modul u studenom 2019. godine.

Bitno je istaknuti da će svi moduli sportašima uskoro biti dostupni na VLE platformi, a projektni tim već planira završnu konferenciju projekta koja će također biti u Rijeci, prijestolnici kulture u ožujku 2020. godine.

Više informacija o samom projektu moguće je pronaći na Facebook stranici projekta.