Skupština HRS-a: Valter Matošević novi član Upravnog odbora, Tomislav Grahovac ostao predsjednik

Nedjelja, 14. travnja 2019. 15:38 Napisao  I. V.

Budući da u novom sazivu rukometne vlade više nema Darka Dunata, u idućem mandatu rukometni savez PGŽ-a predstavljat će Valter Matošević

Valter Matošević
Valter Matošević

 

Tomislav Grahovac dobio je novi mandat na mjestu predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza (HRS).

Grahovac je ponovo izabran za predsjednika na Izbornoj skupštini HRS-a održanoj u Zadru.

Valter Matošević novi je član Upravnog odbora HRS-a.

Budući da u novom sazivu rukometne vlade više nema Darka Dunata, u idućem mandatu rukometni savez PGŽ-a predstavljat će Matošević.

Predsjednik PGŽ saveza je Mirza Džomba, a članovi Upravnog odbora biraju se na prijedlog predsjednika.

Na Izbornoj skupštini HRS-a u Zadru delegati PGŽ saveza bili su Vedran Devčić i Željko Milanović.

- Zahvaljujem svima koji su me podržali. Iza nas je jedno uspješno razdoblje - bronca muške seniorske reprezentacije na Europskom prvenstvu u Poljskoj, zlato na Mediteranskim igrama, nekoliko medalja rukometaša na pijesku, srebrna medalja kadeta na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj, drugo mjesto Zagreba u SEHA ligi i sl. No, pred nama brojni novi izazovi. Prije svega želimo podići nivo kvalitete domaćih liga te smo u tome smislu u potrazi za sponzorom. Savez sada posluje pozitivno i spreman je i sam preuzeti dio pokrivanja troškova bolje organizacije domaćih natjecanja. Već smo ove sezone imali mnogo prijenoosa na raznim televizijama, a u budućnosti će ih biti još i više. Obavili smo dosta razgovora na svim mogućim razinama i želja nam je da samostalno ili s nekim organiziramo Svjetsko prvenstvo 2025. godine za seniore. Vjerujem da će nam se ta želja i ispuniti, a to će biti još jedna potvrda koliko je HRS prepoznat i cijenjen u svijetu, izjavio je Tomislav Grahovac.