NEDJELJKO LALIĆ Momčad je premlada da bi u ovakvim situacijama mogla reagirati kao što bi trebalo

Nedjelja, 24. veljače 2019. 18:15 Napisao  I. V.

Poreč je odlično igrao obranu, bili su domaći igrači vrlo angažirani, a mi smo odigrali najlošiju utakmicu u ovom dijelu sezone, kaže trener Zameta

Nedjeljko Lalić
Nedjeljko Lalić

 

Rukometaši Zameta doživjeli su uvjerljiv poraz (24:28) u Poreču, domaćin je nadmoćnom igrom umanjio šanse Zameta za plasmanom u Ligu za prvaka.

Zamećani su se nadali da bi mogli iznenaditi u Poreču:

- U najosjetljivijem razdoblju sezone dogodilo se da sedam dana nismo mogli trenirati u našoj dvorani, radili smo u Dvorani mladosti. Povrh toga momčad je zahvatila viroza, trojica igrača imali su želučanih tegoba. Načinović je lagani trening odradio tek u petak prije utakmice, Tomljanović zbog viroze nije ni putovao u Poreč, Njegovan nije trenirao zbog ispita na fakultetu, nije igrao zbog lakše ozljede, Lučin je imao problema s preponom... Cijeli tjedan smo bili u diskontinuitetu! Kada se uvaži sve što se događalo prošli tjedan, mogu reći da smo dobro prošli u Poreču. Nismo u rosteru imali puno vanjskih igrača, Poreč je odlično igrao obranu, bili su domaći igrači vrlo angažirani, a mi smo odigrali najlošiju utakmicu u ovom dijelu sezone. Poraz je bio neminovan, a najgore je što se dogodio u prijelomnom trenutku sezone. Prije utakmice u Poreču bili smo na četvrtoj poziciji, imali smo situaciju da sami ovisimo o sebi. Imali smo mogućnost plasirati se u Ligu za prvaka da smo pobijedili sve tri utakmice do kraja sezone, kaže trener Nedjeljko Lalić.

Još uvijek imate šanse, prvo igrate protiv Umaga kući, a zadnju utakmicu igrate u Gorici?

- Sada nam je problem što iduću tjedan moramo odigrati dvije utakmice, u srijedu igramo u kupu. Baš kada su nam najviše trebali mir i zdravlje dogodilo se što se dogodilo. Ovaj tjedan nemamo vremena za rekuperaciju kroz treninge, u srijedu već putujemo u Čakovec,... Momčad je premlada da bi u ovakvim situacijama mogla reagirati kao što bi trebalo, mladi igrači ovise o ritmu i režimu treninga da bi mogli funkcionirati na optimalnoj razini.

Zvučite dosta pesimistično?

- Nakon 34 godine koliko sjedim na trenerskoj klupi, iskustvo me nešto naučilo. Treba se nadati najboljem, nisu ni drugi bez problema.

Raspored,
17. kolo, 2. ožujka
Zamet - Umag
Dubrava - Sesvete
Poreč - Vinkovci
Rudan Labin - Gorica
Rudar - Varaždin

18. kolo, 9. ožujka
Gorica - Zamet
Sesvete - Rudan Labin
Umag - Poreč
Varaždin - Dubrava
Vinkovci - Rudar