DRAGO ŽILJAK Još uvijek smo u situaciji da nemam pravo na opuštanje, najteže tek predstoji

Utorak, 13. ožujka 2018. 10:30 Napisao  I. V.

Možemo reći da su Kinezi postali pojačanja iako su prave utakmice tek pred nama, kaže trener Zameta

Drago Žiljak
Drago Žiljak

 

Rukometaši Zameta u utakmici 17. kola protiv Spačve vratili su se pobjedama. Pozitivan niz rezultata pod vodstvom trenera Drage Žiljka prekinut je u 16. kolu u Umagu:

- Utakmica nam je bila važna da vratimo samopuzdanje nakon poraza u Umagu. Bila je važna zbog bodova, ali nije imala naglašeni natjecateljski naboj, jer je Spačva već osigurala plasman u Ligi za prvaka. Nama je dobro došla da priliku dobiju igrači koji manje igraju, stvorili smo veliku razliku u prvom dijelu, u drugom smo dijelu mirno priveli utakmicu kraju. Bilo je važno da mladi igrači osjete utakmicu, kaže trener Drago Žiljak.

U središtvu pozornbosti su Kinezi, vratar Qauan Wang i Chao Chen, koji je postigao 7 pogodaka?

- Kako vrijeme prolazi, njihova adaptacija polako se privodi kraju, sve više participiraju u igri kao što i zaslužuju kineski reprezentativci. Momčad ih je dobro prihvatila. Vratar Qauan Wang bio je startnoj postavi, odmah je pokazao pravo lice obranama kojima smo stjecali prednost. Chao Chen je igrao dobro u napadu, u obrani je vukao konce igre. Možemo reći da su Kinezi postali pojačanja iako su prave utakmice tek pred nama. U Ligi za ostanak nećemo imati pravo na domaće kikseve, a morat ćemo skupljati bodove u gostima.

Atmosfera je bitno drugačija nego kada ste preuzeli momčad?

- Upravo je to najvažnije. Htjeli smo podignuti atmosferu kroz zajedništvo, ne želimo da se nitko ističe, svi slično razmišljamo na terenu. Puno radimo na druženju, atmosferu gradimo na utakmicama kroz čvrstu obranu. Još uvijek smo u situaciji da nemam pravo na opuštanje, konsolidirali se jesmo, ali teško će biti osvariti cilj. Najteže tek predstoji, zaključuje Žiljak.

U 18. kolu Zamet igra protiv Karlovca, nakon toga počinje natjecanje u Ligi za ostanak.