UREĐENJE KRIMEJE Orijent 1919 prvu utakmicu u drugoj ligi izvjesno neće igrati na Rujevici

Srijeda, 05. lipnja 2019. 10:40 Napisao  I. V.

Grad Rijeka osigurao sredstva za postavljanje stolica, za uređenje ulaza sa stepeništem sa sjeverne strane igrališta, za postavljanje postolja za tv-kamere i uređenje prostora za MUP

UREĐENJE KRIMEJE Orijent 1919 prvu utakmicu u drugoj ligi izvjesno neće igrati na Rujevici

 

Tvrtka Rijeka sport objavila je postupak javne nabave za uređenje igrališta na Krimeji, sredstva za uređenje igrališta na Krimeji osigurana su rebalansom gradskoga proračuna.

Grad Rijeka osigurao je milijun kuna za postavljanje stolica, za uređenje ulaza sa stepeništem sa sjeverne strane igrališta, za postavljanje postolja za tv-kamere i uređenje prostora za MUP djelatnici kojega će javna okupljanja na Krimeji nadzirati iz kućice izgrađene na istočnoj strani igrališta.

Sredstva za ostale planirane radove (postavljanje umjetne trave iza golova, stavljanje u funkciju ulaza iz Kumičićeve ulice, VIP prostor, itd...) nisu osigurana.

Orijent 1919 dobio je licenciju za drugu ligu nakon što je prijavio igralište na Rujevici budući da stadion Kantrida nije licenciran za drugu ligu.

Igralište na Krimeji prema sadašnjem standardu ima 1200 sjedećih i 800 stajaćih mjesta, planirani radovi na uređenju igrališta za drugu ligu nisu zahtjevni.

Za sada se sve odvija prema planovima što znači da Orijent 1919 prvu utakmicu u drugoj ligi neće morati igrati na Rujevici.