Lovrinov novi izbornik odbojkaške reprezentacije, Aksentijević smijenjen zbog uznemiravanja igračice?!

Srijeda, 13. rujna 2017. 15:22 Napisao  I. V.

Našli smo se u kriznoj situaciji i trebalo je pronaći hitno rješenje, nisam dvojio niti jednog trenutka, kaže iskusni riječki stručnjak

Igor Lovrinov
Igor Lovrinov


Igor Lovrinov postao je izbornik ženske odbojkaške reprezentacije.

Dva dana prije odlasak reprezentacije u Azerbejdžan, gdje će se  odbojkašice pripremati za nastup na Europskom prvestvu u Gruziji, iskusni riječki stručnjak iznenada je na klupu sjeo umjesto  Miroslava Aksentijevića.

Iako je predsjednik saveza Ante Baković ponudio verziju da se Aksentijević povukao zbog zdravstvenih tegoba, svi relevatni mediji donose iznose tezu da je Aksentijević smijenjen zbog seksualnog uznemiravnja jedne igračice.

Večernji list piše da je navodno sve stalo na jednom dodiru, ali je reakcija vidno uznemirene igračice ubrzo prerasla u skandal bez presedana.

Prvo su reagirali njezini roditelji, zatim suigračice...

Aksentijević se nije oglasio, a glasnogovornica saveza Iva Bule rekla je da Aksentijević otišao zbog osobnih razloga.

- Našli smo se u kriznoj situaciji i trebalo je pronaći hitno rješenje. Budući da sam na raspolaganju, kao izbornik svih mlađih dobnih kategorija, izbor je pao na mene. Nisam dvojio niti jednog trenutka. Počeo sam pakirati kofere čim su mi javili kako stvari stoje. Tu nije bilo prostora za okolišanje, to je bila moja dužnost. Teško mi je reći koji je naš konačni domet na ovom Europskom prvenstvu jer tek sam pogledao neke snimke naših pripremnih utakmica. Međutim, imamo dobru ekipu, mislim da skupinu moramo proći pod "mus". Plasman u četvrtfinale bio bi jako lijepi uspjeh,  rekao je Lovrinov na predstavljanju u zagrebačkom hotelu Antunović.

Hrvatsku 22. rujna očekuje prva utakmica Skupine B s Bjelorusijom, a u iduća dva dana na rasporedu su ogledi s Gruzijom i Italijom. Tri prvoplasirane reprezentacije plasirat će se u iduću fazu natjecanja, što će reći da samo jedna napušta Europsko prvenstvo nakon razigravanja u skupini.

Inače, Lovrinov je bio izbornik na Europskom prvenstvu 2013. godine, kada je Hrvatska osvojila peto mjesto.

Poražen je u četvrtfinalu od Njemačke (0:3), koja je na kraju osvojila srebrnu medalju iza zlatne Rusije.