DAVOR KONJEVIĆ

Pokazao sam da imam kvalitetu za jače sredine

Subota, 12. svibnja 2018. 13:35 Napisao/la  V. P.

Što se mladih igrača tiče izdvojio bih Šarca i Barnjaka

Davor Konjević
Davor Konjević

Košarkaši Škrljeva završili su najuspješniju sezonu u povijesti kluba.

Četvrtfinale doigravanja veliki je iskorak za klub koji je uoči početka sezone najavio prije svega osiguravanje ostanka, a nakon što su to ostvarili krenuli su naprijed i dogurali do treće utakmice doigravanja protiv Cibone.

Cibona je prošla dalje, ali teškom mukom, no Škrljevo je unatoč tome napravilo sjajan posao.

- Nema puno odmora, tjedan dana, a zatim se vraćam treninzima po individualnom programu. Dobro je malo se opustiti, odmaknuti od parketa i lopte, ali nije dobro posve ispasti iz ritma i zato uskoro krećem dalje, počeo je Davor Konjević jedan od najistaknutijih pojedinaca Škrljeva u netom završenoj sezoni.

Konjević je u vrhu lige kada je učinkovitost u pitanju i sezona je za njega bila doista dobra.

- Stvarno sam zadovoljan. Od početka sam vjerovao da imamo kvalitetu i vidio sam nas u doigravanju. Šteta što je bilo nekih nesretnih poraza, jer bismo  dohvatili i koje mjesto više. Vjerovao sam  u sebe jednako kao i u momčad. Trener je najzaslužniji za moje uspjehe, jer je vjerovao u mene, dao mi priliku, a ja sam mu to vratio na najbolji način, dodaje Konjević.

Škrljevo je momčad koja je sjajan spoj mladosti i iskustva.

- Svi su pridonijeli rezultatima, mladi i stari. Što se mladih igrača tiče izdvojio bih Šarca i Barnjaka koji su pokazali da se na njih može ozbiljno računati. Dali su veliki doprinos rezultatu i pokazali najveći napredak. Vjerujem da oni mogu u budućnosti nositi igru Škrljeva. Momčad je bila optimalno izbalansirana, imali smo tu zlatnu sredinu, Štembergera i Perkovića koji su stariji i iskusniji i zavikali su kada treba. Zatim, par mladih i nas nekoliko koji smo u sredini, u najboljim godinama. Baš smo bili dobro popunjeni, sjajna ekipa, a tome je doprinjelo i to što nas je većina sa područja Rijeke i okolice tako da je postojala i kemija, smatra Davor Konjević.

Kritičarima koji ističu da je  Škrljevo veteranska ekipa na znanje:

- Mladi su puno sudjelovali u rezultatu, a svoju su igru digli uz iskusnije igrače i bili su ravnopravni članovi ekipe. Mi smo ozbiljna ekipa, igra nam je brza, imamo dobru obranu,  nismo spori što bi se vezalo uz veteransku ekipu. Škrljevo je idealan spoj mladosti i iskustva, rezultati to potvrđuju, dodaje iskusni košarkaš.

Dobre igre Škrljeva i pojedinaca zasigurno će donijeti i ponude za druge sredine i nove prilike.

- Tek je završilo i još je prerano za govoriti što će biti sa ekipom dogodine. Što se kluba tiče zasigurno će željeti ponoviti borbu za play off, a što se igrača tiče vjerujem da svako ima neke svoj želje i planove za napredak u karijeri. Prerano je još za odluke, znat ćemo više za mjesec, dva dana. Meni je u Škrljevu stvarno super, ali imam ambicije. Pokazao sam da imam kvalitetu za jače sredine. Vidjet ćemo što će biti, zaključio je Konjević.