HOMO SI TEĆ Ingrid Nikolesić i Zoran Žilić pobjednici utrke Molo longo trk

Subota, 09. travnja 2016. 14:34 Napisao/la  SC

U obje su kategorije oboreni prošlogodišnji rekordi

Ljubica Tonković, Ingrid Nikolesić i Paula Tepuš najbrže u ženskoj konkurenciji
Ljubica Tonković, Ingrid Nikolesić i Paula Tepuš najbrže u ženskoj konkurenciji

Jubilarni 20. Festival sporta i rekreacije "Homo si teć" nastavljen je utrkom “Molo longo trk” po najpoznatijoj gradskoj šetnici - riječkom lukobranu.

Kiši usprkos, atraktivna staza tik do mora privukla je na Molo longo velik broj dobro raspoloženih trkača iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Njih 161, među kojima je bilo i profesionalnih sportaša i rekreativaca, istrčalo je 6 kilometara dugu stazu, odnosno dva kruga po šetnici, sa startom i finišom pored zgrade putničkog terminala.

Najbolje rezultate u ženskoj kategoriji ostvarile su prošlogodišnja pobjednica Ingrid Nikolesić - AK Sljeme (23:44 min), Ljubica Tonković - AK Sinj (25:20 min) i Paula Tepuš - AK Kvarner (26:00 min), dok su u muškoj kategoriji to bili Zoran Žilić - AK Koprivnica (20:24 min), Matjaž Štanfel - AK Koprivnica (21:35 min) i Stiven Vunić - AD Natura (22:17 min).

U obje su kategorije oboreni prošlogodišnji rekordi, a na postolja su se popeli i pobjednici prošlotjedne utrke “539 skok”, Tepuš i Štanfel.

Vrijedne nagrade Intersporta i originalne pehare koje su izradili studenti Akademije primjenjenih umjetnosti u Rijeci, najbržima je uručio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Utrka “Molo longo trk” priprema je za veliku završnicu festivala na kojoj se očekuje 15 tisuća trkača. Nakon što se u subotu, 16. travnja na Gatu Karoline Riječke predstave sportske i rekreativne udruge iz Primorsko - goranske županije, u nedjelju 17. travnja trčat će se čak šest utrka: premijerni 1. riječki maraton, 15. polumaraton, utrka štafeta 3x7, dm babybonus cup, hendi cup i velika utrka građana “Homo si teć”.

Prijave za utrke moguće su putem www.rijeka.run, na kojoj se nalaze i sve ostale potrebne informacije.

Matjaž Štanfel, Zoran Žilić i Stiven Vunić