ANTON GRŠKOVIĆ

Pitat ćemo odgovorne koga su zastupali kada su glasovali

Srijeda, 30. siječnja 2019. 12:20 Napisao  I. V.

Za predsjednika su izabrali Miškovića, koji nema nikakve kontakte s klubovima

Anton Gršković
Anton Gršković

U Karlovcu je održan vjerojatno zadnji Plenum Treće lige - Zapad u ovakvom sazivu.

Iduće sezone klubovi iz središta Zagreb i Rijeka neće igrati zajedničku ligu, Treća liga - Zapad igrat će se samo u riječkom središtu.

U radu Plenuma sudjelovali su predstavnici Krka i Orijenta 1919, Anton Gršković i Marinko Koljanin. Opatija nije poslala svoga predstavnika.

Krk je prije Plenuma najavio raspravu o novom ustroju zbog sljedećeg razloga:

- Najvažnije je istaknuti da je zagrebački savez bio protiv reorganizacije, dok su istarski i primorsko-goranski savezi bili za reorganizaciju. Prvo se javio gospodin Katunar iz Jadrana, koji je rekao da njih nitko ništa nije pitao prije nego što je istarski savez glasao za promjene. Isto sam ja rekao za naš savez! Naš je županijski savez glasovao za reorganizaciju bez da se o tome raspravljalo na Upravom odboru ili Skupštini. Čiji su oni stav zastupali, meni nije mi jasno, govori Anton Gršković, inače predsjednik Skupštine NK-a Krk.

Što možete poduzeti u tom smislu ako je Izvršni odbor HNS-a donio odluku koja se neće promijenjati?

- Pitat ćemo odgovorne u našem županijskom savezu koga su zastupali kada su glasovali za promjene.

O novom ustroju nitko nije raspravljao ni na zadnoj skupštini, kada je vaš predstavnik Željko Dminić postao član novog Upravnog odbora?

-  Opet su za predsjednika izabrali Damira Miškovića, koji nema nikakve kontakte s klubovima. Isto vrijedi za predsjednika Središta Rijeka Marijana Kustića, koji se bavi politikanstvom da ne idem predaleko. Svima je jasno da je ovakva odluka politikanstvo s obzirom na koji se način donijela.

Ovo nije prva, a vjerojatno ni zadnja odluka koja je donesena bez konzultacija u bazi?

- Isto se dogodilo kada se sadašnja treća liga širila sa 16 na 18 klubova. Nikoga se nije pitalo, zastupali su se pojedinačni interesi. Kada se postavilo pitanje treba li se liga vratiti na 16 klubova, deset klubova bilo je za, ali se opet nije uzelo u obzir mišljenje klubova, zaključuje Gršković.

Marinko Koljanin zastupao je Orijent 1919:

- Prvo sam rekao da nikada nisam pomislio da ću pohvaliti suđenje u HNS-u, odao sam priznanje povjereniku Ivanu Peraiću na suđenju u prvom dijelu sezone. S deset mjeseci zakašnjena razgovaralo se novom ustroju, predstavnici Krka i Jadrana prigovorili su da su njihovi županijski savez glasovali na svoju ruku. To sam nekoliko puta rekao Damir Miškoviću! Rečeno je da se zbog interesa osječkog lobija trećeligaško natjecanje s četiri proširilo na pet liga. Baza se proširila i pitanje je tko će ispuniti kriterije ako ih Opatija ne ispunjava! Sada se više ništa ne može promijeniti! Moram reći da su svi odreda pohvalili pojavu Orijenta 1919, kaže Koljanin.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Crikvenica 0 0
2 Grobničan 0 0
3 Jadran-Poreč 0 0
4 Krk 0 0
5 Nehaj 0 0
6 Novigrad 0 0
7 Opatija 0 0
8 Pazinka-Pazin 0 0
9 Rovinj 0 0
10 Rudar 0 0
11 Uljanik 0 0
12 Vinodol 0 0