Mario Tadejević: Grad Rijeka ima dva kluba na koja može biti ponosan!

Utorak, 14. svibnja 2019. 15:26 Napisao  I. V.

Ne mogu reći što se promijenilo jer prije nisam bio ovdje. Prihvatio sam momčad koja dobro radi što mi je olakšalo posao, kaže trener Fausto Budicin

Mario Tadejević Marinko Koljanin i Fausto Budicin
Mario Tadejević Marinko Koljanin i Fausto Budicin

Orijent 1919 i Vinogradar u srijedu (17) na Krimeji igraju derbi kola.

- Igramo protiv momčadi koja je vodeća na ljestvici, znamo sve o njima. Riječ je o izuzetno kvalitetoj skupini igrača koja ostvaruje jako dobre rezultate zadnje dvije sezone. Raduje da je naša forma u uzlaznoj putanji, dobro igramo i ostvarujemo pozitivne rezultate. Pokušavamo igrati dobar i efikasan nogomet, vidim da isto želi Vinogradar tako da u srijedu očekujem otvorenu utakmicu u kojoj će gledatelji moći uživati. Imamo iste ciljeve, jedni i drugi želimo pobijediti, očekujem kvalitetnu utakmicu i dobar rezultat, kazao je na konferenciji za novinare trener Fausto Budicin, koji je u relativno kratkom roku promijenio tonus momčadi:

- Ne mogu reći što se promijenilo jer prije nisam bio ovdje. Prihvatio sam momčad koja dobro radi što mi je olakšalo posao, riječ je skupini igrača koji su fokusirani na zadatke kroz treninge i taj se pristup pokazao dobrim. Mislim da je to bio preduvjet da nešto kvalitetnije napravimo na planu rezultata. Čekaju nas još četiri utakmice, koje će biti zahtjevne. Kada radiš ovako kao što mi radimo, kada imaš ovakvu grupu igrača i ovakav stručni stožer oko sebe, lakše je prihvatiti nove izazove. Naravno da mi je žao što bodovna razlika za vodećim momčadima nije manja, ali rekao sam više puta da se moramo brinuti samo o našim rezultatima. Ne možemo utjecati na rezultate drugih momčadi, naša je namjera da ostvarimo što je moguće više, na kraju sezone ćemo vidjeti je li to bilo dovoljno ili nije. Fokusirani smo na naše utakmice, naglašava Budicin.

Mario Tadejević zimus se vratio na Krimeju u najboljim igračkim godinama, brzo se uklopio u momčad na mjestu stopera:

- Znamo kakva nas utakmica očekuje, pogled na ljestvicu ukazuje o kakvom se protivniku radi. Igramo doma, vrijedi nam samo pobjeda. Zadnja četiri kola odigrali smo svarno dobro i ako nastavimo isto tako igrati, ne vidim razloga zbog kojega ne bismo slavili u srijedu, govori Tadejević koji se planirao ostati do ljeta:

- Ne znam hoću li ostati duže, vidjet ćemo na ljeto. Ako uđemo u drugu ligu, sve je otvoreno. Počeo sam igrati nogomet u Orijentu, pozitivno je što se danas događa u klubu. Grad Rijeka ima dva kluba na koja može biti ponosan, tvrdi Tadejević.

Raspored utakmica 31. kola, srijeda, 17: Orijent 1919 - Vinogradar, Špansko - Opatija, Krk - Vrbovec, Kurilovec - Dugo Selo, Jadran-Poreč - Trnje, Zagorec - Jarun, Ponikve - Dubrava Tim Kabel, Zagreb - Novigrad, Maksimir - HAŠK


3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Crikvenica 0 0
2 Grobničan 0 0
3 Jadran-Poreč 0 0
4 Krk 0 0
5 Nehaj 0 0
6 Novigrad 0 0
7 Opatija 0 0
8 Pazinka-Pazin 0 0
9 Rovinj 0 0
10 Rudar 0 0
11 Uljanik 0 0
12 Vinodol 0 0