Momčad Turbine nije došla na feštu u Gomirje, povjerenik odlučio pobjednika

Utorak, 21. studenog 2017. 19:30 Napisao  I. V.
NK Gomirje
NK GomirjeUtakmica zadnjeg kola Druge ŽNL između Gomirja i Turbine nije se odigrala, jer se gostujuća momčad nije u Gomirju pojavila u zakazanom vremenu.

Turbina je pokušala odgoditi utakmicu jer nije mogla skupiti momčad, prema prvom tumačenju središnjice Gomirje nije moglo pristati na odgodu što je u obama klubovima izazvalo negativne reakcije budući da gaje prisne prijateljske odnose:

- Nije istina da nismo pristali na odgodu. Kada smo saznali za situaciju u kojoj se našla Turbina, nazvao sam povjerenika, gospodina Milana Rukavinu, koji jedini može odlučiti. U dogovoru s njim rečeno je da će se utakmica igrati u nedjelju, mi smo se spremili ugostiti naše prijatelje iz Triblja, njihov predsjednik i trener  došli su u Gomirje. Ovako je ispalo da smo na silu htjeli igrati što nije točno, moglo se igrati na poljeće što se nas tiče. Gospodin Rukavina mi je rekao da se utakmica mora odigrati u nedjelju. Mi smo potrošili nešto novca da počastimo naše prijatelje iz Triblja, vidjeli su njihov predsjednik i trener što smo pripremili. Ispekli smo odojka, angažirali tamburaše, htjeli smo organizirati zajedničku feštu... Zašto bismo nekoga častili da bismo mu uzeli tri boda? Gomirje sigurno neće spasiti ta tri boda, kaže predsjednik Gomirja Miladin Vukelić.

Povjerenik Milan Rukavina kaže sljedeće:

- Čuo sam se s ljudima iz Gomirja, koji su mi rekli da su sve organizirali za utakmicu, pekli su odojke, zvali tamburaše... Rekli su mi da oni poslije ove nedjelje više ne znaju kako bi mogli utakmicu odigrati ove godine, jer su planirali raspustiti momčad. Sada mi govore da će biti onako kako ja odlučim, a ja sam rekao ljudima iz Turbine da su prihvatili raspored natjecanja i da nedovoljan broj igrača nije razlog zbog kojega se utakmica može odgoditi, kaže Rukavina.

Je li Gomirje pristalo odgoditi utakmicu  ili nije?

- U Gomirju su sve pripremili za feštu, iz Turbine su kasno javili da žele odgodu, više nije bilo ni moguće odgoditi utakmicu. Kada bismo prihvatili odgode onako kako svakom klubu odgovara, nikada ne bismo završili prvenstvo.

Hoće li se utakmica igrati u drugom terminu?

- Ne, utakmica se registrira 3:0 za Gomirje. Gostujuća momčad nije se pojavila na utakmici!