VEDRAN GERC ISTIČE

Želim otići u Emirate ili Katar ako bude moguće

Ponedjeljak, 07. kolovoza 2017. 15:44 Napisao  I. V.

Imamo dobrog riječkog menadžera, koji nas Riječane stalno gura po Bliskom istoku, kaže Gerc

Vedran Gerc
Vedran Gerc

Vedran Gerc pojavio se u Orijentu nakon desetak godina, kada je kao mladi igrač Rijeke stigao na posudbu.

Ovog puta 31-godišnji Gerc stigao je na Krimeju kao slobodan igrač u prolazu, trenira s momčadi Danila Butorovića dok ne pronađe idući angažman:

- Šest sezona sam praktično vani uz kraću epizodu u Pomorcu, u zadnje vrijeme sam na Bliskom istoku, u Jordanu i Omanu. Prije toga bio sam u Maleziji, u Žaligisu u Litvi... U Omanu sam zadnje tri sezone, to je prekrasna država za život, standard je visok. Nogomet baš nije na europskom nivou, puno zaostaje, ali dobro se živi pa su zajedno sa mnom bili supruga i dijete.  U Muscatu sam bio jedini Hrvat,  prije toga u Soharu sam bio zajedno s Admirom Malkićem. Ostvarili smo dobar rezultat, pa sam ostvario transfer u Muscat, najbogatiji njihov klub. Iza kluba stoji kraljevska obitelj, financijski su najmoćniji, govori nekadašnji igrač Pomorca, Zadra, Karlovca, koji je 31 puta igrao za Rijeku.
 
- Toliko su prema standardu iznad nas da je teško usporedivo, rekao bih da se u usporedbi s Hrvatskom živi kao Njemačkoj. Dosta su otvoreni, usporedio bih Oman s Emiratima. Osjećao sam se jako dobro, zato sam i doveo obitelj, govori Gerc koji unatoč svemu namjerava otići negdje drugdje:
 
 - Istekao mi je ugovor s Muscatom nakon odlične polusezone, u 11 utakmica postigao sam 9 golova. Želim nešto bolje, ne znam točno gdje. U Emirate ili Katar po mogućnosti. Ako ne bude ništa, vraćam se u Muscat. Imamo dobrog riječkog menadžera, koji nas Riječane stalno gura po Bliskom istoku. Nikica Gaćeša  stekao je ime u ovom dijelu svijeta, puno je igrača i trenera odveo na Bliski istok. Nedavno je u Dubai odveo Alena Horvata i Davora Lješevića iz Rijeke, Ferda Milina iz Zadra. Vidjet ćemo, planiram odigrati još neku sezonu na ovo nivou, a onda ćemo vidjeti što se dalje može raditi u nogometu, kaže Gerc.
 
Do idućeg angažmana  Gerc ostaje  u Orijentu:
 
 - Kada sam bio u Orijentu prije deset godina klub je bio puno financijski jači, momčad je bila jaka. Sada su  u Orijentu mladi dečki, koji stječu iskustvo. Ugodno sam iznenađen kao  Butorović radi, puno bolje neog što sam očekivao. Orijent bi mogla biti lijepa priča. Mi smo kao nacija toliko talentirani, toliko imamo potecijala da je prava šteta što nema malo više novaca, zaključuje Gerc uz napomenu:

- Naravno da pratimo Rijeku, sada se za nju daleko čuje.