NOVI ROSTER

Štemberger, Brkljača, Pašuld, Kuši i Padavić u Crikvenici

Četvrtak, 02. kolovoza 2018. 23:01 Napisao  I. V.

 Meni je cilj biti među prvih pet, kaže trener Crikvenice

Teo Ivić
Teo Ivić

 Andrea Štemberger (Halubjan), Tomislav Brkljača (Vihor), Hrvoje Pašuld (Naprijed), Sanel Kuši (Naprijed) i Dario Padavić (Lokomotiva) novi su igrači Crikvenice.

Trener Teo Ivić na prvim treninzima ove sezone ima raspolaganju znatno ojačani igrački kadar:

- Zadovoljan sam igračima koji su došli! Bilo bi dobro da pronađemo još jednog mladog igrača koji bi mogao igrati, a ne da bude dvadeseti igrač. Nedostaje Edi Petrović, koji još uvijek nije odlučio gdje će igrati iduće sezone. Nadam se da će nam se uskoro priključiti, kaže Ivić.

Dolaskom petorica igrača provjerene kvalitete Crikvenica je iskazala visoke ambicije:

- Cilj da budemo pri vrhu, vidjet ćemo koliko ćemo biti sposobni. Meni je cilj biti među prvih pet, ove sezone liga će biit kvalitetnija. Ne samo zbog toga što su se Rudar i Pazinka vratili natrag iz treće lige, nego zato što imam osjećaj da su se svi klubovi ojačali. Iduće godine slavimo sto godina kluba, bilo bi lijepo da ostvarimo uspjeh i pokušamo ostvariti plasman u višu ligu ako bude moguće, govori Ivić.

Svi treneri Crikvenice tradicionalno imaju problem tjekom ljetnih priprema sa slabijim odazivom igrača koji rade u turizmu:

- To je klasika! Vidim napredak, dečki se trude da stignu ne treninge. Međutim, mi s petoricom novih igrača imamo dvadeset igrača, tu sam pribrojio trojicu juniora. Nije to dovoljno, nedostaje nam igrača. Bilo bi jako dobro da dovedemo jednog kvalitetnog mlađeg igrača. Moram reći da me zatekla odluka na Plenumu da se prvo kolo igra 25. kolovoza. Ne razumijem takve odluke, svake godine većina klubova traži da se počne u rujnu, jer većina klubova imaju problema s odazivom igrača u ljetnoj sezoni. Unatoč tome donijeli su odluku da liga počne ranije. Žalosno je da se na počeku kolovoza donese odluka da će se prvo kolo igrati u kolovozu. To se trebalo znati u srpnju, zaključuje Ivić.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Grobničan 29 44
2 Borac 9 33
3 Pazinka-Pazin 12 32
4 Nehaj 15 30
5 Vinodol 6 30
6 Naprijed 5 27
7 Rovinj 0 25
8 Mladost -4 25
9 Cres -6 24
10 Otočac -9 24
11 Rudar 2 23
12 Buje 1 23
13 Uljanik -1 22
14 Crikvenica -12 16
15 Vihor -22 13
16 Halubjan -25 7