JEDAN MANJE

NK Lošinj odustao od natjecanja u četvrtoj ligi

Ponedjeljak, 08. siječnja 2018. 21:03 Napisao/la  V. P.

Klub bez predsjednika na polovici sezone ugasio seniorsku momčad

Marko Pavičić
Marko Pavičić Foto: otoci.net

Nogometaši Lošinja neće se nastaviti natjecati u proljetnom dijelu Četvrte lige, odluka je to donesena na Izbornoj Skupštini NK Lošinj održanoj u maloj dvorani kina Vladimir Nazor.

U nedostatku kandidata klub je ostao bez novog predsjednika, a na mjesto direktora jednoglasno je izabran dosadašnji tajnik Marko Pavičić.

- Nitko se nije javio ni za mjesto predsjednika, ni za mjesto direktora te sam se ja prihvatio funkcije direktora kako bi klub nastavio raditi. Ne mogu garantirati da bismo u ovim okolnostima, nedostatku igrača i slabijoj financijskoj situaciji uspjeli odigrati ligu do kraja te je odlučeno da se seniori neće nastaviti natjecati. Ako se skupi kritična masa domaćih igrača u dovoljnom broju, na ljeto bi seniorski pogon  mogao opet nastaviti s natjecanjem, rekao je direktor Marko Pavičić po završetku Skupštine.

Predsjednička funkcija je po Statutu samo protokolarna te klub može nastaviti s radom i bez predsjednika, a ako se pojavi netko voljan da preuzme direktorsku funkciju Pavičić je spreman odstupiti i ponovno se prihvatiti tajničkog posla.

- Omladinski pogon nastavlja s radom i gurat ćemo ih dok se ne stvori nova generacija seniora koja bi mogla zaigrati uz ove domaće igrače koji su sada nosili dres Lošinja. Trenutno nemamo dovoljno seniora, a dovođenje igrača sa strane stvorilo bi nam veliki trošak koji ne možemo pokriti i istovremeno se natjecati, dodaje Pavičić.

Izabrani su i ostali članovi Upravnog odbora - Dean Škoda (predstavnik stručnog stožera), Boško Babić (predstavnik igrača), Tanja Mikuličić, Đorđe Jovanović (predstavnici roditelja), te Marijan Pekas, Danko Knežević, Tin Mrvac i Filip Marković.

Kako Nadzornom odboru mandat traje četiri godine, a dosad je prošlo tek pola tog razdoblja, o njemu se nije glasalo, osim što je zbog prelaska Jovanovića u Upravni odbor umjesto njega u Nadzorni odbor izabran Zijad Ramić.

Osim problema sa brojnošću igrača i financijama, Lošinj ima problem i sa terenom na Čikatu koji je u listopadu postavljanjem velikog šatora za Dane hrvatskog turizma toliko oštećen da zahtjeva izmjenu travnjaka.

- To je još jedna kap u moru problema koje imamo. Vlasnik terena je tvrtka Jadranka i prema nekim naznakama oni bi išli u obnovu travnjaka. Ako se krene s radovima, šest mjeseci se neće moći igrati. Kada se donese konačna odluka o tome, uputit ćemo zamolbu Cresu za njihove slobodne termine tako da nam omladinske kategorije tamo treniraju i igraju koliko budu mogli, a za preostale susrete ćemo mijenjati domaćinstvo, zaključio je Pavičić.

 Skupština NK-a Lošinj

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Grobničan 11 19
2 Borac 8 17
3 Pazinka-Pazin 11 16
4 Nehaj 10 16
5 Rovinj 4 14
6 Vinodol 1 14
7 Otočac 0 14
8 Mladost 1 13
9 Rudar -1 10
10 Buje 2 8
11 Crikvenica -7 8
12 Cres -9 7
13 Uljanik -2 6
14 Naprijed -3 6
15 Vihor -10 6
16 Halubjan -16 0