IGOR ČARGONJA

Sharbinijev dolazak trebao bi donijeti marketinški iskorak

Ponedjeljak, 09. srpnja 2018. 10:18 Napisao  I. V.

Pregovori su trajali desetak minuta,  kaže predsjednik Grobničana

Igor Čargonja
Igor Čargonja

 Nogometaši Grobničana okupljaju se u ponedjeljak (19) na Mavrincima, pripreme za iduću sezonu počinju nešto ranije zbog gostovanja na turniru u Sv. Martinu na Muri.

Trener Dušan Gruevski na prvoj prozivci očekuje Anasa Sharbinija, Grobničan je doveo vrhunskog igrača u naponu snage:

- Postojala je obostrana želja, nama je velika čast da je pristao igrati za Grobničan. Pregovori su trajali desetak minuta, nikakvog spora nije bilo. Sharbini je sam rekao da će u Grobničanu nogomet igrati zbog gušta, kaže presjednik Igor Čargonja.

Shabinijevim dolaskom Grobničan opet ima Dream Team, koji prije dvije sezone nije izdržao medijski pritisak. Prošle sezone u medijskoj tišini ista se momčad nadmoćno prošetala ligom:

- Prije dvije sezone također smo bili u vrhu, na kraju smo bili treći. Lani je ista momčadi bila uvjerljivo prva, jedina promjena u momčadi dogodila se pred vratima, doveli smo Sandra Sroka. Momčad bi iduće sezonu trebala ostati ista, priključit ćemo nekoilko juniora i kadeta, oslanjamo se i dalje na vlastiti kadar. Nije nam potrebno dovoditi igrače sa strane za ovu ligu, mladi će stasati iz iskusne igrače. Što se medija tiče, nadam će da će nam Sharbinijev dolazak donijeti marketinški iskorak. Trebali bismo njegov dolazak iskoristiti na najbolji mogući način, da pokušamo dovesti sponzora, smatra Čargonja.

Sharbinijevim dolaskom viši rang nameće se kao prirodni sportski cilj:

- Sportski cilj je isti kao i prošlih sezona, želimo se boriti za vrh u ligi i napokon osvojiti županijski kup. Radimo na tome da se stvore uvjeti za viši rang, možda se u ovim uvjetima pojavi neki zainteresirani sponzor. Naravno bi mi drago kada bismo uspjeli ući u rang više, zaključuje Čargonja.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Grobničan 30 40
2 Pazinka-Pazin 17 29
3 Borac 7 28
4 Nehaj 12 26
5 Vinodol 5 26
6 Otočac -1 24
7 Naprijed 4 22
8 Rovinj 1 21
9 Buje 4 20
10 Cres -5 20
11 Mladost -3 19
12 Rudar -6 17
13 Uljanik -4 16
14 Crikvenica -9 15
15 Vihor -23 7
16 Halubjan -29 2