DALIBOR VIŠKOVIĆ Osvojeni kup bio nam je nagrada za sve što smo radili tijekom sezone

Četvrtak, 06. lipnja 2019. 20:02 Napisao  I. V.

Dolazi Verona, naši prijatelji i partneri, odazvali su se HNK-a Rijeka i Koper. Turnir će biti prilika za lijepo druženje, najavljuje turnir za dječake trener Buja

Dalibor Višković
Dalibor Višković

 

Buje su prvu četvrtoligašku sezone završile bez stresova:

- U povratničkoj sezoni završili smo na 7. mjestu, moram priznati da sam zadovoljan iako smo prema kvaliteti igre sigurno zaslužili još nekoliko bodova više. Nažalost, u četvrtoj ligi još uvijek se ne nagrađuju momčadi koja žele igrati, nagrađuju se neke druge stvari... Tamo gdje smo smo mogli igrati, oružili smo dobre partije. Tamo gdje se nije dalo nadigravati, bili smo nešto slabiji. Sve u svemu, zavovoljan sam. Kruna sezone bilo je osvajanje županijskog kupa u finalu protiv Jadrana iz Poreča, što nam je bila nagrada za sve što smo radili tijekom sezone. Buje su prvi put u povijesti osvojile županijski kup, finale je odigrano na Aldo Drosini u Puli pred više od tisuću gledatelja, utakmica je stvarno bila lijepa za gledanje. Utakmica je bila pravi triller, gubili smo 0:2, na kraju smo izjednačili i pobijedili na jedanaesterce, kaže trener Dalibor Višković.

Buje su podnijele zahtjev za ishodovanje trećeligaške licencije:

- Mogu sam reći da smo predali kompletnu dokumentaciju, riješili smo nekoliko sitnih nedostatka, sve ćemo na vrijeme riješiti. Treba vidjeti koji će kriteriji biti najvažniji! Mislim da imamo sve uvjete i dovoljno kvalitetnu momčad, smatra Višković.

Da klub dobro radi s najmlađima ukazuje skorašnji međunarodni turnir:

- Ovo je prvi ovakav tunir u Bujama, organiziramo ga za U-9 uzrast, za najmlađe dječake. Dolazi Verona, naši prijatelji i partneri, odazvali su se HNK-a Rijeka i Koper. Turnir će biti prilika za lijepo druženje, nastojimo promicati sport kod namlađih, znamo koliko je teško danas zadržati mlade u sportu. Ovim turnirom želimo tome pridonijeti, zaključuje Višković.


4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Cres 10 9
2 Naprijed 7 9
3 Buje 5 7
4 Otočac 2 6
5 Medulin 1 6
6 Gospić -3 4
7 Mladost 1 3
8 Vihor -1 3
9 OŠK Omišalj -2 3
10 NK Lokomotiva -5 3
11 Kraljevica -7 0
12 Borac -8 0