2017 NSCAA Convention: Orijent 1919 na seminaru u Los Angelesu zastupala dvojica trenera

Subota, 14. siječnja 2017. 20:41 Napisao  I. V.

Dnevno se održava  preko 250 prezentacija, pokaznih treninga i ostalih aktivnosti za trenere. Organizator predviđa da će u pet dana prodefilirati preko 11.000 sudionika, kaže novi trener Orijenta 1919 Danilo Butorović

Orijent 1919 nema mogućnosti pretjerano ulagati u struku, ali spada među odabrane svjetske klubove čiji su treneri sudjelovali na 2017 NSCAA Convention u Los Angelesu.

Nekoliko dana nakon što je postao trener Orijenta 1919, Danilo Butorović otputovao je u Los Angeles gdje se od 11. do 15. siječnja održava najveći seminar za nogometne trenere na svijetu.  

- Program s raznim sadržajima traje svakog dana od jutarnjih sati do kasno navečer. Dnevno se održava  preko 250 prezentacija, pokaznih treninga, raznih tematskih predavanja i ostalih aktivnosti za trenere. Pokazni treninzi održavaju se na  dvama terenima u velikoj dvorani, predavanja se održavaju u desetak predavaonica simultano. Organizator predviđa da će u pet dana prodefilirati preko 11.000 sudionika, kaže Butorović.

Među predavačima i demonstratorima na seminaru National Soccer Coaches Association of America (NSCAA),  najveće udruge nogometnih trenera na svijetu osnovane daleke 1941. godine u Kanzas Cityju, mnogo je poznatih imena:

- Od poznatijih bili su Klinsmann, Fatih Terim, Bruce Arena, Raymond Verheijen, Raul, brojni stručnjaci koji rade u sustavima Barcelone, Bayerna, Chelsea, ostalih velikih klubova i nacionalnih saveza, kaže Butorović, koji nije bio jedini trener Orijenta u Los Angelesu.

HNS je u Los Angelesu prezentirao tehnički direktor Romeo Jozak, jedini hrvatski predavač održao je dva predavanja naslovljena: Decision Making and Body Position in Attack i Principles and Periodization of Functional Technique.  

Romeo Jozak dugo je radio u školi nogometa Dinama prije nego što se zaposlio u HNS-u. Godine 2012. godine doktorirao je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu na temu "Razlike između pojedinih tipova nogometaša na parametrima situacijske efikasnosti" čime je zaslužio titulu doktora znanosti s temom iz nogometa.

Većem dijelu sportske javnosti nije poznato da je Jozak trenersku karijeru krajem devedesetih počeo na Krimeji!

Orijent 1919 na seminaru u Los Angelesu zastupala su dvojica trenera.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.