Kvarner 2010 - RI Basket, zaživjela suradnja koja djeci omogućuje kvalitetniji rad

Srijeda, 07. rujna 2016. 19:22 Napisao/la  Ivan Milatić

Ova suradnja prije svega donosi bolje uvjete rada, a želim vjerovati da će donijeti i masovnost, rekao je Stevica Rusmir 

Kvarner 2010 - RI Basket,  zaživjela suradnja koja djeci omogućuje kvalitetniji rad

 Nositelj kvalitete riječke košarke Kvarner 2010 i Ri Basket nastavili su i proširili prošle godine započetu suradnju u interesu svih koji vole "kraljicu igara".

- Započeta suradnja ove sezone ide dalje. Krenuli smo sa spajanjem selekcija, stvaranjem A i B momčadi u kojima neki igrači dobivaju veću konkurenciju, a neki igrači više prostora za igru. Nastavljamo i sa mjesečnim Kids Dayevima, gdje djeci želimo otvoriti vrata za igru, neke od njih i nagraditi. Također, održavat ćemo poligone na poluvremenu utakmica naših seniora čime ćemo djecu privući da gledaju i da zavole košarku, rekao je sportski direktor Kvarnera 2010 Marko Šamanić.

Trener RI Basketa Stevica Rusmir započeo je u istom tonu:

- Suradnja  je započeta pred više od godinu dana deklarativno i teorijski, a sada se kreće sa konkretnim radom sa igračima. To će pružiti mladima mogućnost da igraju više utakmica kroz sezonu i da igraju kvalitetniju košarku.

Termini treninga škole košarke: 
OŠ Kantrida, ponedjeljak 17:30-19 i petak 16:45-17:30 
OŠ Ivan Zajc, ponedjeljak i petak 16:30-18 
OŠ Vladimir Gortan, utorak i četvrtak 16-18 
Dvorana Nafta, ponedjeljak, srijeda, petak 16 -19h

Što ova suradnja konkretno donosi mladim košarkašima RI Basketa?

- Donosi im prije svega bolje uvjete rada, nadam se i želim vjerovati da donosi masovnost. Nadam se da će zaista dosta mladih koji vole košarku prepoznati ovaj naš  program i uključiti se u njega.

Kakva je situacija sa košarkaškim talentima u našem kraju?

- Košarkaških talenata imamo, ali zbog neadekvatnog načina rada oni probadaju. Naravno, za takvu situaciju krivci su treneri, jer su dopustili da ne budu najbitniji i da se najviše cijene. Kada radnicima nešto ne paše oni se bore i bune, a mi se ne borimo i ne bunimo. Ova suradnja trebala bi promijeniti  sliku i na tom polju, nadam se.

Nova sezona iz perspektive RI Basketa?

- RI basket će u svojim dobnim kategorijama u kojima nastupa imati mlađe igrače. U juniorima ćemo igrati s nekim kadetima, u kadetima sa nekoliko mlađih kadeta. Orijentiramo se na potencijale za budućnost, a vjerujte mi ima ih. Svi oni morali bi na kraju u seniorskoj košarci najprije zaigrati za Kvarner 2010.