Na Škrljevu traju pripreme za A-1 kvalifikacije, Milekić i Salamun pojačavaju roster

Srijeda, 18. ožujka 2015. 21:10 Napisao  Patrik Mršnik

Spominjao se u raznoraznim kuloarima još čitav niz imena koji su na ovaj ili onaj način, makar i samo telefonskim razgovorima povezani s povratkom ili dolaskom na Škrljevo

Aramis Naglić, trener Škrljjeva
Aramis Naglić, trener Škrljjeva

 

Na Škrljevu se užurbano pripremaju za novih osam nastupa u kvalifikacijama za A-1 ligu. Treću sezonu zaredom na parketu dvorane u Mavrincima slavit će se naslov prvaka i podignuti novi trofej kada se okonča utakmca posljednjeg kola protiv Pule 1981. Preostale su još dvije obveze da se momčad Aramisa Naglića službeno upiše u sportske almanahe, nakon čega će krenuti lov za usponom. Prvoligaško društvo čini se nikad bliže, trebat će ga dohvatiti u novim okršajima s četiri preostala regionalna prvaka. Zasada su uz Škrljevo (zapad) sigurni tek Hermes Analitica (centar) i Požega (istok). Ostale skupine završavaju već ovoga vikenda pa će se u subotu razriješiti i dilema na Jugu (Jazine - Mislav) i trilema na sjeveru (Grafičar - Međimurje - Podravec).

 

Što se tiče promjena u rosteru, zasad su sa devedeset i devet-postotnom sigurnošću unutra tek dva, povratnička imena. U bijelo-zeleni dres ponovno bi tako trebao uskočiti Marko Milekić, točno dva metra visoki Puljanin koji je prethodne dvije sezone uspješno figurirao u rotaciji momčadi Zagreba. Preliminarni dogovori na relaciji Škrljevo - Zagreb već su postignuti pa bi se 20-godišnji (zaštićeni!) bek-šuter već u kasnijoj fazi ovoga tjedna mogao naći na prvom treningu. Mravi iz Trnskog su u posljednjem kolu regularnog dijela A-1 lige slobodni, pa nema nikakvih prepreka da se Milekić ponovno vrati na mjesto gdje je kvalifikacije za A-1 ligu igrao i lani.

 

Drugo je ime bivši igrač Kvarnera 2010 Igor Salamun. Vrlo je to važan igrač u križaljci Aramisa Naglića budući da je momčad, iako dobro popunjena niskim igračima 'tanka' na polju pravih razigravača. Za Salamuna prvenstvo u trećoj njemačkoj ligi završava 28. ožujka, trebao bi s početkom travnja, taman pred kvalifikacije stići na Škrljevo.

 

Spominjao se u raznoraznim kuloarima još čitav niz imena koji su na ovaj ili onaj način, makar i samo telefonskim razgovorima povezani s povratkom ili dolaskom na Škrljevo, no poznato je samo da je papire od kluba zatražio Nereo Gržinić. Daroviti bivši igrač Stoje i Pazina otišao je nakon što je izrazio nezadovoljstvo minutažom po završetku susreta u Crikvenici. O ulaznim transferima više će se znati u narednim danima, tržište je dosta limitirano budući da se za kvalifikacije, kao niti za cijelu A-2 ligu nakon isteka prijelaznog roka ne mogu registrirati igrači koji su u tekućoj sezoni nastupali za bilo koji drugi A-2 klub u Hrvatskoj.

 

Kao primjer, sa Škrljeva su htjeli dovesti bivšeg razigravača Kvarnera 2010, Mattea Juričića, no on se nakon povratka s Kosova odlučio zaigrati za Bosco u A-2 ligi centar, čime je do kraja sezone Škrljevu postao nedostupan.

 

Kako bilo da bilo, na Škrljevu se čeka ždrijeb kvalifikacija koji je na rasporedu u ponedjeljak, 23. ožujka. Iz kluba su tražili da prvo kolo budu slobodni, samo iz razloga što zapadna skupina završava tjedan dana kasnije od ostalih.