Steven Zang nije bio na utakmici zbog bojazni da bi mogao biti uhićen

Utorak, 23. travnja 2024. 09:44 Napisao/la  SC

Pobjeđivanje stvaranjem dugova je varanje. Vara li Inter? Da!, naglasio je Arrigo Sacchi, trener jedne od najboljih momčadi u povijesti Milana

Steven Zang nije bio na utakmici zbog bojazni da bi mogao biti uhićen

Inter je osvojio 20. naslov u povijesti, Simone Inzaghi naon tri godine uspio je složiti momčad koja dominirala u Serie A tijekom cijele sezone.

Veliko slavlje nakon pobjede (2:1) u gradskom derbiju kojom je osigurana titula nije mogao pokvatiti prizmeni pokušaj opstrukcije domaćina utakmice na San Siru, Milan je namjerno glasno puštao glazbu koja je treštala dok je oko 7500 navijača Intera slavilo zajesno s igračima.

Slavlje se preselilo na ulice        (pogledajte      OVDJE), navijačima Intera ne smeta mrlja na tituli koja sve više zaokuplja pažnju talijanskih medija.

Steven Zang nije bio na utakmici, vlasnik Intera obratio se javnosti naon utakmice iz svoga doma u Kini (video ispod teksta)

Zang ne dolazi u Italiju zbog straha od pravosudnog progona, nije dobio jamstva da ga talijanske vlasti neće uhititi nakon što je prizivni sud u Milanu presudio protiv Zhanga u korist China Construction Bank Asia Corporation zbog iznosa od 320 mil. eura plus kamate.

Vlasnik Intera prije toga izgubio je istu sudsku parnicu u Hong Kongu.

Povrh toga do 20. svibnja investicijski fond Suning u vlasništvu obitelji Zang mora vratiti američkom Oaktreeju 380 mil. eura plus kamate.

Ukratko, Inter je prvak postao unatoč velikim dugovima zbog kojih bi u nekim drugim državama odavno bio sankcioniran.

Arrigo Sacchi ovako je prokomentirao Interovu titulu:

- Pobjeđivanje stvaranjem dugova je varanje. Vara li Inter? Da!, naglasio je Sacchi.

Iako je Sacchi milanist, veliki dio talijanske javnosti dijeli njegovo mišljenje.


Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.