Europska liga: Roma, Atalanta, Bayer Leverkusen i Benfica u polufinalu

Četvrtak, 18. travnja 2024. 23:12 Napisao/la  SC

Liverpool je u Bergamu postigao samo jedan pogodak i to iz najstrože kazne koju je sigurno izveo Mohamed Salah 

Slavlje Rome na Olimpicu
Slavlje Rome na Olimpicu

Nogometaši Rome, Atalante, Bayer Leverkusena i Benfice plasirali su se u polufinale Europske lige.

Roma je i na svom Olimpicu pobijedila Milan 2:1 te se plasirala u svoje treće polufinale zaredom, dok je Atalanta nakon velike pobjede od 3:0 nad Liverpoolom, poražena minimalno na domaćem terenu.

Nakon 0:1 na San Siru prošlog tjedna, Roma je već nakon prvih 22 minute imala prednost od dva gola nakon što su mrežu tresli Mancini i Dybala.

Mancini je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme u 12. minuti kada je Pelegrini pogodio lijevu vratnicu. Lopta se odbila na nogu Mancinija koji ju je pospremio u mrežu. Zanimljivo, isti igrač bio je strijelac i jedinog pogotka Rome na San Siru. U 20. minuti Milan je mogao do izjednačenja, ali je udarac koji je uputio Loftus-Cheek odskočio od trave i odsjeo na gredi.

A ono što ne iskoristiš, najčešće se vrati pa je tako dvije minute kasnije, Lukaku pobjegao po desnoj strani ubacio pred vrata Milana, a Gabbia je, umjesto da loptu izbije, lagano ju dodao Dybali koji povećava vodstvo domaćih.

Lukaku je izašao šest minuta kasnije, sam traživši zamjenu zbog ozljede. U 31. minuti Roma ostaje s igračem manje nakon što je Celik zaradio direktni crveni karton zbog starta na Rafaelu Leau.

Loftus-Cheek je u novoj prilici za pogodak bio u 36. minuti, no između njega i mreže ispriječio se Spinazzola od koga se lopta odbila u korner.

U nastavku Spinazzola se u 58. minuti našao u prilici matirati vratara Milana, no Maignan je obranio. Novu priliku za vodstvo Roma je imala sedam minuta kasnije, ali je Abraham iz blizine loptu poslao visoko preko gola.

Milan je smanjio u 85. minuti kada je Leao ubacio savršenu loptu iz slobodnog udarca, a Gabbia glavom pospremio u mrežu.

Iako je Milan igrao zadnjih 20 minut sa čak pet napadača i jednim veznim igračem, do preokreta nije mogao. Izjednačenje je u 89. minuti zaustavio vratar Svilar koji je obranio udarac Chukwuezea.

Atalanta je na svom stadionu minimalno poražena od Liverpoola. Strijelac jedinog pogotka bio je Mohamad Salah s bijele točke u 7. minuti susreta. Hrvatski veznjak Mario Pašalić igrao je za Atalantu od 75. minute, kada je ušao umjesto Edersona. 

Uzvratne utakmice četvrtfinala Europske lige: Roma - Milan 2:1 (1:0) (Mancini 12, Dybala 22/ Gabbia 85), Atalanta - Liverpool 0:1 (3:0) (Salah 7-11m), West Ham - Bayer Leverkusen 1:1 (0:2) (Antonio 13/ Frimpong 89), Marseille - Benfica 2:0, nakon izvođenja jedanaesteraca 1:0 (1:2) (Moumbagna 80).

     * u zagradama rezultati prvih utakmica

Parovi polufinala: Roma - Bayer Leverkusen, Marseille - Atalanta

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.