Carlo Ancelotti: Malo vas je vjerovalo da ću biti ovdje i održati press-konferenciju

Ponedjeljak, 29. travnja 2024. 20:58 Napisao/la  SC

Tuchel je u prvoj sezoni na klupi Chelseaja osvojio Ligu prvaka, kada se nitko nije nadao. Chelsea je iste sezone u polufinalu eliminirao Real Madrid

Carlo Ancelotti: Malo vas je vjerovalo da ću biti ovdje i održati press-konferenciju

Bayern i Real Madrid u utorak u Munchenu (21) igraju prvu polufinalnu utakmicu Lige prvaka, ovako je spektakl najavio Carlo Ancelotti:

- Malo vas je vjerovalo da ću biti ovdje i održati press-konferenciju, ali uspjeli smo, kazao je Ancelotti, koja kao bivši trener Bayerna dobro poznaje bavarski mentalitet:

- Radi se o veoma lijepom, fantastičnom gradu, iako nažalost njemački nikad nije ušao u moju glavu, za razliku od mog sina koji ga je naučio jako dobro. Munchen je spektakularan grad za život, rekao je Ancelotti.

- Snažni su u tranziciji, imaju jako brze igrače, mogu igrati na više načina. Obje ekipe su takve da nemaju jasan identitet, već mogu igrati ngomet ovisno o potrebi u datom trenutku. Imamo puno samopouzdanja, ali i poštovanja prema Bayernu. Nemaju sjajnu sezonu u Bundesligi, ali su odigrali spektakularne utakmice protiv Arsenala. Jaka su ekipa u Europi! Moramo uzeti u obzir povijest klubova u Ligi prvaka, to isto nešto znači, upozorio je Ancelotti.

Ancelotti se protiv Thomasa Tuchela nekoliko puta igrao kao trener Bayerna, Tuchel je tada vodio Borussiju Dortmund.

- Ancelotti je legenda, ono što je dao nogometu je nevjerojatno. On je skroman i pun poštovanja, džentlmen od glave do pete, kazao je Tuchel i naglasio bezmalo mitske dimenzije Real Madrida i Ancelottija:

- Zato mislim da je najbolje što možemo učiniti usredotočiti se na sadržaj kada se pripremamo za utakmicu! Ne znam igraju li dva najveća kluba na svijetu, možda se ljudi u Manchesteru ili Liverpoolu neće složiti s tim. Ali to je velika utakmica i mi smo vrlo uzbuđen što ćemo je igrati, rekao je Tuchel.

Ancelotti je čak šest puta osvojio Ligu prvaka: dvaput kao igrač Milana (1989, 1990), dvaput kao trener Milana (2003, 2007) i dvaput kao trener Real Madrida (2014, 2022).

Tuchel je u prvoj sezoni na klupi Chelseaja osvojio Ligu prvaka (2021), kada se nitko nije nadao.

Chelsea je iste sezone u polufinalu eliminirao Real Madrid:

- Ono što se promijenilo je da Benzema više nije tu, on je bio velika referenca u napadu. To su kompenzirali tako što su donekle promijenili shemu i pretvorili Bellinghama u neku vrstu univerzalca, koji zauzima mnogo pozicija tijekom utakmice. Međutim, njihovo ponašanje na terenu ostalo je slično, istaknuo je Tuchel koji na kraju sezone odlazi iz Bayerna.

S obzirom kako Bayern igra u zadnjem razdoblju ne bi bilo iznenađenje da ode s trofejom Lige prvaka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.