Strani trener prva je opcija novog predsjednika Hajduka

Utorak, 30. travnja 2024. 10:58 Napisao/la  T. B.
Mindaugas Nikoličius
Mindaugas Nikoličius

Nakon pomalo iznenađujuće smjene sada već bivšeg predsjednika kluba Lukše Jakobušića i ostavke sportskog direktora Minadugasa Nikoličiusa, koji će do kraja sezone obnašati tu dužnost, te smjene trenera Mislava Karoglana, momčad do kraja prvenstva vodi Jure Ivanković.

Novog predsjednika Ivana Bilića čeka puno posla.

Najavio je prvi čovjek Hajduka da će jedno mjesto u upravi popuniti član zadužen za sportsku politiku, glavno pitanje je tko će u narednoj sezoni biti trener.

U izboru budućeg trenera odlučujuću riječ zasigurno će imati Nikoličius, koji je sklon stranim trenerima.

Nakon što ga je Jakobušić izabrao za prvog čovjeka struke, Nikoličius je umjesto v. d. trenera Bore Primorca na klupu doveo Paola Tramezzanija, koji je uspio osvojiti četvrto mjesto i odvesti klub u Europu.

Talijan je otišao zbog navodnog neslaganja s direktorom, koji nije odustao od stranog trenera, na Poljud je sletio Šveđanin Jens Gustafsson, koji je predstavljen kao trener koji voli raditi sa mladima.

Njegova epizoda nije trajala dugo, nakon poraza na otvaranju sezone od Slavena Belupa dobio je otkaz.

Naslijedio ga je Nikoličiusov sunarodnjak, Litavac Valdas Dambrauskas koji je donio prvi Kup nakon desetak godina posta.

Osvojio je navijače, ali ga je neodlučni ishod sa Šibenikom na Šubićevcu koštao otkaza.

Potom je momčad privremeno preuzeo njegov pomoćnik Mislav Karoglan kojega je po završetku prvog dijela prvenstvene utrke naslijedio Jakobušićev džoker Ivan Leko.

Nakon Lekine smjene po drugi put je momčad preuzeo Karoglan, a nakon njegov odlaska momčad privremeno vodi Ivanković.

Nema dvojbe da je strani trener prva opcija.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.