Sergej Jakirović dodatno motivirao igrače Rijeke izjavom nakon pobjede u Varaždinu

Nedjelja, 28. travnja 2024. 14:39 Napisao/la  SC

Pod posebnim pritiskom protiv Lokomotive igraju igrači Rijeke  kojima prijeti treći žuti karton

Sergej Jakirović dodatno motivirao igrače Rijeke izjavom nakon pobjede u Varaždinu
Foto: Novi list

Nogometaši Rijeke nedjeljnu utakmicu (19.30) u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive čekali su na drugoj poziciji nakon što je Dinamo u subotu pobijedio (1:0) u Varaždinu i preuzeo vodstvo na ljestvici.

Dinamo je u nedjelju već počeo pripremu za utakmicu 33. kola na Rujevici:

- Naš cilj je bio da pobijedimo i preskočimo Rijeku. Rijeka igra sjajnu sezonu tako da nas čeka težak suparnik idući tjedan, rekao je trener Dinama Sergej Jakirović nakon pobjede protiv Varaždina.

Jakirovićeva izjava dodatni je motiv igračima Rijeke prije utakmice protiv Lokomotive, pobjeda u Kranjčevićevoj omogućila bi igračima Rijeke da utakmicu 33. kola igraju pod manjim pritiskom od igrača Dinama.

Pod posebnim pritiskom protiv Lokomotive igraju igrači Rijeke (Pjaca, Galešić, Goda, Hodža, Ivanović, Labrović, Banda, Bogojević, Veiga, Dilaver) kojima prijeti treći žuti karton.

Utakmicu sudi Patrik Kolarić (Čakovec), koji je sudio zadnju utakmicu Lokomotive i Rijeke u Kranjčevićevoj. Rijeka je pobijedila 1:0, Kolarić je ukupno pokazao šest žutih kartona.

Lokomotiva ove sezone nije pobijedila Rijeku:

- Vrijeme je da se neke stvari promijene, vrijeme je i za moju drugu pobjedu! I nadam se da će nakon nedjelje taj omjer biti za mene pozitivniji. Kažu ljudi da tradicije i postoje da bi se rušile, pa nek’ se onda malo sruši i ta Sopićeva pozitiva u ogledima sa mnom. Sve su te utakmice, osim one na Rujevici kad smo izgubili 0:4, bile ravnopravne, odlučivale su nijanse. Vjerujem da će i u nedjelju biti tako, te da će potankosti koje odlučuju pobjednika napokon otići i na našu stranu. No, svakako moram istaknuti da Sopić radi jako dobar posao na Rujevici, Rijeka ima izvrsnu momčad i zasluženo je na vrhu ljestvice. Pred nama je zahtjevni okršaj, respektiramo goste, ali ni njima neće biti lako, u to sam siguran, rekao je trener Lokomotive Silvijo Čabraja.

Rijeka je u zadnjim dvjema utakmicama dvaput energetski slabo izgledala u prvim poluvremenima, utakmice protiv Istre 1961 i Gorice pobijedila je zbog drugačijega pristupa u nastavcima.

U utakmici protiv Lokomotive nisu preporučena opuštanja bile koje vrste, prema učinku ove godine od Lokomotive su bolji samo Rijeka i Dinamo.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.