REGIONALNA LIGA

Srpski klubovi ne žele igrati u Splitu!

Srijeda, 13. veljače 2019. 17:59 Napisao/la  SC

Srbi splitski slučaj  prijavili LEN-i

Srpski klubovi  ne žele igrati u Splitu!

 

Srpski vaterpolski klubovi više ne žele igrati u Splitu!

To je najkraći zaključak sastanka rukovodstva srpskog saveza i predstavnika klubova koji igraju Regionalnu ligu.

Povod sastanka održanog u srijedu bio je huliganski napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu uoči utakmice 13. kola protiv Mornara.

Nakon sastanka savez i klubovi objavili su sljedeće priopćenje:

Poštovani sportski prijatelji,

Svi smo svjesni događaja koji su se odigrali u Splitu 9. 2. 2019. pred odigravanje utakmice 13. kola VK Mornar - VK Crvena zvezda gde su napadnuti sportaši VK Crvena zvezda hladnim oružjem, od strane grupe huligana.

Nažalost, taj napad huligana bio je motiviran etničkom mržnjom, što u svakom slučaju predstavlja najteži mogući vid nasilja.

Samo pukom srećom po sve nas, taj napad nije završio tragičnim ishodom.

Ono što nas ohrabruje su izjave osude svih relevantnih faktora u Hrvatskoj, kako političkih tako i sportskih, kao i brza reakcija hrvatske policije.

Iskreno verujemo da se neće samo na tome završiti već da će počinitelji ovog zlodjela biti najstrože kažnjeni.

Inicirano gore navedenim rukovodstvo Vaterpolo saveza Srbije je održalo sastanak sa predstavnicima srpskih klubova, sudionika RVL kako bi analizirali novonastalu situaciju i preduzeli određene korake.

Kao zaključak tog sastanka donešen je jedinstven stav svih srpskih klubova, sudionika RVL, da do kraja tekuće sezone ne sudjeluju na sportskim borilištima u gradu Splitu kao i sportskim borilištima koji se nalaze na udaljenosti ne manjoj od 200 km od Splita iz sigurnosnih razloga.

Za VK Crvena zvezda je u ovom trenutku neprihvatljivo da gostuje u Splitu, što su jednoglasno podržali ostali klubovi iz Srbije, sudionici RVL, te vam ovim putem upućujemo molbu da nam izađete u susret i omogućite da se preostale utakmice planirane na spomenutom području izmjeste kako bi na taj način završili već započeto natjecanje.

Molimo vas da nam odgovorite do utorka, 19. veljače, navodi se u priopćenju.

Dakle, tri srpska kluba (Šabac, C. zvezda i Partizan) ne žele više u A-1 Regionalnoj ligi igrati u Splitu protiv tri hrvatska kluba iz Splita (Mornar, Jadran, POŠK).

Uskoro će biti poznato kako će reagirati hrvatski klubovi i vodstvom Regionalne lige.

 U ovom trenutku puno je  izvjesnije da A-1 Regionalna liga neće ove sezone završiti u sadašnjem sazivu klubova nego što će splitski klubovi igrati 200 kilometara od Splita.

Ne bi bilo prvi puta da srpski klubovi izlete iz lige usred sezone, upravo je Crvena zvezda 2016. godine izbačena iz lige zbog kršenja pravilnika o registraciji igrača.

Osim toga, prema neslužbenim informacijama Vaterpolski savez Srbije prijavio je slučaj LEN-i od koje očito očekuje da kazni nekoga u Hrvatskoj.

Koga da LEN kazni zbog huliganskog napada usred bijela dana na Rivi?

Čini se da su počele srpske pripreme za nastup na Europskom prvenstvu u vaterpolu 2022. godine, koja se održava u Splitu!

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.