VATERPOLSKI KLASIK Hrvatska i Srbija večeras u Barceloni igraju u polufinalu EP-a

Četvrtak, 26. srpnja 2018. 10:03 Napisao/la  SC

Prošle godine u Budimpešti srpskoj dominaciji došao je kraj, Ivica Tucak odveo je hrvatsku reprezentaciju do naslova svjetskog prvaka

Anđelko Šetka pamti pobjedu u polufinalu SP-a u Budimpešti
Anđelko Šetka pamti pobjedu u polufinalu SP-a u Budimpešti

 

Hrvatska i Srbija u četvrtak igraju polufinale Europskog prvenstva, vaterpolski klasik u Barceloni počinje od 20.30 sati (HTV 2).

U optimističnim najavama s obiju strana ipak prevladava međusobni respekt, pobjednika utakmice između dvije najbolje reprezentacije na svijetu odlučit će bolja igra u obrani i detalji.

Hrvatska i Srbija desetak godina dominiraju u svjetskom vaterpolu.

Pod vodstvom Dejana Savića, Srbija je od 2014. do 2016. godine osvojila dva europska, svjetsko i olimpijsko zlato. Time je Srbija prekinula hrvatski niz uspjeha pod vodstvom Ratka Rudića.

Prošle godine u Budimpešti srpskoj dominaciji došao je kraj, Ivica Tucak odveo je hrvatsku reprezentaciju do naslova svjetskog prvaka. Opet je počelo razdoblje hrvatske dominacije.

U međusobnim utakmicama srpska vaterpolska reprezentacija nešto je uspješnija (13:10), ali Hrvatska večeras ima priliku ostvariti četvrtu uzastopnu pobjedu.

Povrh pobjede u polufinalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti, Hrvatska je ostvarila vije pobjede u Europa kupu.

Večeras se igra drugačija utakmica, Srbi upravo u igri brojki vide svoju šansu.

Psihološki nije lako stalno pobjeđivati istoga protivnika, posebice kada je razlika u kvaliteti vrlo mala.

Zanimljivo je da se Hrvatska i Srbija u pravilu sreću u polufinalima velikih natjecanja.

Jedino finale odigrano je na OI u Brazilu, kada je Srbija pobijedila (11:7) Hrvatsku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.