Svjetska liga: Srbija pobijedila petercom, vratar Bijač promašio zadnji napad

Nedjelja, 23. lipnja 2019. 18:07 Napisao/la  SC

Srbija - Hrvatska 12:11 (1:3, 5:2, 1:3, 5:3). Filip Filipović pogodio iz peterca 17 sekundi prije kraja, Hrvatska imala vremena za brzi napad 

Svjetska liga: Srbija pobijedila petercom, vratar Bijač promašio zadnji napad
Foto: www.kurir.rs

 

Finale Svjetske lige

SRBIJA - HRVATSKA 12:11 (1:3, 5:2, 1:3, 5:3)

Plivalište Tašmajdan. Gledatelja 4.000.

Suci: Alexandrescu (Rumunjska) i Stavridis (Grčka)

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 4 (1), Stojanović, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlov ić, Vico, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 2 (1), Prlainović 1, S. Mitrović 1, B. Mitrović (10 obrana)

HRVATSKA; Bijač (7 obrana), Banić, Fatović 2 (1), Lončar, Joković 1 (1), Buljubašić 1, Vukičević 5 (1), Bušlje 1, Miloš, Vrlić 1, Šetka, Garcia, Marcelić

Peterci: Srbija 1/1, Hrvatska 3/3.

Isključenja: Srbija 14, Hrvatska 12.

Realizacija igrača više: Srbija 4/10, Hrvatska 5/10

Hrvatski vaterpolisti doživjeli su poraz (11:12) od Srbije u dramatičnoj završnici finala Svjetske lige odigranom u Beogradu.

Filip Filipović pogodio je iz peterca 17 sekundi prije kraja, Hrvatska je imala vremena za brzi napad na kraju kojega je vratar Bijač uzaludno pokušao udarcem s 8 metara...

Srbija je postala pobjednik Svjetske lige i sudionik OI u Tokiju, Hrvatska će svoju priliku tražiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Ante Vukičević s pet pogodaka bio je najbolji igrač hrvatske reprezentacija koja je povela 4:1 i onda upala u rupu crniju od oblaka iznad bazena na Tašmajdanu.

Srbija je serijom 5:0 stekla dva pogotka prednosti.

U drugom pooluvremenu Hrvatska se vratila i povela, počela je igra gol na gol koju je u drugom dijelu pratio veliki pljusak zbog kojega se dobrano ispraznila tribina.

Budući da vodenim sportovima voda ne smeta, utakmica je do zadnjega napada držala tenzije koje priliče dvjema najboljim reprezentacijama na svijetu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.